Centre mèdic

L’Hospital Taulí de Sabadell es converteix en referent català gràcies a una nova intervenció

Cura un aneurisma gegant pediàtric introduint un stent a través de la regió femoral del pacient

  • El Parc Taulí aposta per la intel·ligència artificial per gestionar les Urgències

  • «Agraït als sanitaris del Parc Taulí»

L’Hospital Taulí de Sabadell es converteix en referent català gràcies a una nova intervenció

Juanma Peláez

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell ha dut a terme la reparació d’un aneurisma gegant a un pacient pediàtric utilitzant una tècnica endovascular, és a dir, a través de l’interior dels vasos sanguinis, i mínimament invasiva.

Es tracta d’un procediment que ha consistit a realitzar una punció a la regió femoral del malalt per introduir-li dos stents de la tipologia ‘flow diverter’, és a dir més flexibles i amb capacitat de redirigir el flux sanguini. Aquesta intervenció ja s’havia practicat en adults, però és la primera vegada que es fa amb un menor a Catalunya.

El pacient, de 15 anys, s’ha pogut recuperar ràpidament. La seva evolució ha sigut favorable i les proves diagnòstiques posteriors han mostrat una millora neurològica significativa.

El pacient va arribar al centre sanitari perquè patia una cefalea ocasional. Durant l’exploració, els metges van observar que tenia un aneurisma gegant de 4,5 centímetres a l’artèria carotídia interna. Un equip multidisciplinari, amb especialistes del departament de neurocirurgia pediàtrica i adulta i amb neuropediatria, va valorar el cas i va decidir realitzar una intervenció poc invasiva utilitzant la tècnica telescopar, amb dos stents ‘flow diverter’, per evitar que el jove hagués de passar per un procés quirúrgic.

Durant la intervenció, que va durar una hora i trenta minuts, es va fer una cateterització selectiva per reconstruir la paret arterial. Per poder dur a terme aquest procés es van introduir microcatèters per l’artèria per poder unir les dues parts sanes del vas sanguini i desplegar els stents, creant un pont. Com que l’aneurisma era gegant i molt llarg, es va utilitzar la tècnica telescopar.

Ràpida recuperació

Notícies relacionades

El centre sanitari va indicar que la intervenció va ser un èxit i el pacient es va recuperar molt ràpidament. Com que era la primera vegada que aquest procediment s’utilitzava en un pacient pediàtric, els professionals van decidir fer el control i el seguiment posterior a l’operació des de la unitat de cures intensives. L’evolució del noi va ser favorable i les proves diagnòstiques van mostrar la millora neurològica.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell

Temes:

Sabadell