Acusacions creuades

El regidor cessat de Sabadell denuncia a la fiscalia les suposades «irregularitats» en els contractes de neteja

  • Denegada una investigació d’«irregularitats» en la neteja de Sabadell amb desempat de l’alcaldessa

  • ERC critica la «coacció» a Farrés, però apunta a les possibles irregularitats del contracte de neteja a Sabadell

El regidor cessat de Sabadell denuncia a la fiscalia les suposades «irregularitats» en els contractes de neteja

ACN / Albert Segura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico
ACN

El regidor cessat de Sabadell (Vallès Occidental) Jesús Rodríguez (PSC) ha presentat una denúncia a la fiscalia perquè investigui les suposades «irregularitats» que va assegurar que podia haver comès el govern local.

En un comunicat, qui va ser tinent d’alcaldia de Marta Farrés (PSC) acusa l’executiu local d’obstruccionista al no recolzar la creació d’una comissió d’investigació per abordar els contractes amb l’empresa concessionària de la recollida de les escombraries, Smatsa, i de l’aparcament de la plaça del Doctor Robert, Saba.

De la mateixa manera, retreu que el consistori no ha traslladat la informació relativa a les seves sospites, i també lamenta que Farrés no hagi corregit, com ell demanava. Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldia de Sabadell, Pol Gibert (PSC), va defensar recentment en un ple extraordinari que l’alcaldessa Marta Farrés «va adjuntar la documentació assenyalada per Rodríguez en el marc de la denúncia davant la fiscalia per coaccions i amenaces».

En aquest ple, celebrat el 14 d’abril, l’Ajuntament de Sabadell va denegar l’activació d’una comissió informativa especial d’investigació per estudiar presumptes irregularitats en els contractes de neteja i aparcament del municipi, arran que recentment hi posés el focus a sobre el regidor Jesús Rodríguez, que va ser expulsat per l’alcaldessa després d’acusar-lo d’«amenaces i coaccions».

Acusacions creuades

Farrés el va cessar el març passat després de comunicar-li que no comptava amb ell per configurar les llistes electorals del PSC, i després que ell, segons la formació, es mostrés violent. Per això, Farrés el va denunciar per amenaces i coaccions, fets que segons l’exregidor no són certs.

«Es constata la postura obstruccionista per aclarir les presumptes irregularitats, per la qual cosa m’he vist obligat a presentar a la fiscalia de Sabadell l’oportuna denúncia acompanyada del dossier informatiu corresponent, perquè s’investiguin les possibles irregularitats i es depurin, en cas necessari, les responsabilitats corresponents», assenyala el text.

Notícies relacionades

La denúncia de Rodríguez se suma a la presentada aquesta mateixa setmana per ERC, partit que va impulsar la celebració d’un ple monogràfic sobre l’assumpte i que reclamava crear una comissió d’investigació, però que no va acabar prosperant.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell