Una fira internacional

Sakura Matsuri: La fira que uneix Sabadell i el Japó

  • La fira té per objectiu acostar la cultura japonesa al món occidental

  • Es tracta d’una trobada multisectorial amb què es preveu superar els 10.000 assistents

Sakura Matsuri: La fira que uneix Sabadell i el Japó

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sabadell i el Japó creen vincles a través de la Sakura Matsuri. Es tracta de la segona edició de la fira, que se celebrarà del 14 al 16 d’abril i que té per objectiu acostar la cultura japonesa.

L’esdeveniment, que ha començat a escalfar motors, és una trobada multisectorial amb què es preveu superar els 10.000 assistents. La fira s’articula amb mostres de gastronomia, oci, cultura, esports, moda, videojocs i turisme del país asiàtic. No obstant, des del consistori asseguren que tot durant un mes Sabadell es tenyirà de cultura japonesa.

Aquest dissabte, 18 de març, hi haurà l’acte inaugural, en què s’han previst propostes culturals. La primera serà la plantada d’un cirerer del tipus Sakura, com a símbol de l’arrelament de la relació entre Sabadell i el Japó. A continuació es presentarà, als Jardinets, la primera de les dues pèrgoles d’inspiració japonesa que acolliran activitats de diferents àmbits de la cultura nipona fins al 16 d’abril.

La segona estarà ubicada al Racó del Campanar a partir del 3 d’abril. Les dues estructures tenen programades un total de vint-i-cinc actuacions i activitats.

Finalment, demà també s’inaugurarà l’exposició «Diversitat del Japó a través de les joguines» a càrrec del consolat del Japó. La mostra es podrà visitar, durant un mes, a l’Espai Cultura.

Més de cinquanta propostes

Paral·lelament, es presentarà el conjunt d’activitats del Sakura organitzades a la ciutat durant el mes d’abril i que consta d’una cinquantena de propostes de diferents àmbits.

El programa inclou una oferta completa d’activitats multisectorials com tallers, xerrades, concerts, sessions gastronòmiques, trobades empresarials, activitats esportives i programes de ràdio.

Aquesta oferta s’ampliarà a les biblioteques amb una oferta de llibres de la literatura japonesa.

Notícies relacionades

Entre les activitats organitzades, també es poden destacar novetats com Tribuna Sabadell-Japó per a l’àmbit empresarial, així com les jornades gastronòmiques a la Fira Sabadell i el Festival Matsuri als Jardinets. Els dies 14, 15 i 16 d’abril Fira Sabadell acollirà la Fira Sakura Matsuri.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell