Neu

FOTOS | Neu al Vallès: així s’han despertat Sabadell i Terrassa aquest dilluns 27 de febrer

  • A les ciutats del Vallès Occidental s’ha activat el pla de protecció civil i han desplegat diferents serveis municipals per garantir la circulació a la via pública

FOTOS | Neu al Vallès: així s’han despertat Sabadell i Terrassa aquest dilluns 27 de febrer

CRISTOBAL CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

Les previsions de neu s’han materialitzat a les teulades emblanquinades de, pràcticament, totes les ciutats del Vallès Occidental, amb una cota de neu entre 0 i 400 metres. Els primers flocs de neu han començat a caure aquesta matinada, deixant imatges tenyides de blanc als diferents municipis. Una estampa que en poques ocasions es viu al Vallès.

El termòmetre es manté a prop dels cinc graus. Tot i així, han començat a pujar les temperatures a mesura que s’ha despertat el dia i la neu ja comença a fondre’s. La jornada de neu podria continuar aquesta nit, quan es preveuen nous xàfecs. Per aquesta raó, Protecció Civil manté en alerta el Pla Neucat al Vallès i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El telèfon d’emergències 112 ha rebut una quarantena de trucades per la nevada, la majoria s’han rebut des del Vallès Occidental, Barcelonès, Osona, Pallars Sobirà, perquè es preveu que les precipitacions segueixin en les pròximes hores. No obstant, les temperatures han descendit i l’ambient es mantindrà fred.

Dispositius disponibles per fer front a la neu

Dispositius disponibles per fer front a la neuEls consistoris de les cocapitals del Vallès han activat els dispositius per desplegar diferents serveis municipals i fer front a la neu. A Terrassa, el Servei d’Espais Verds compta amb una reserva de 40 tones de sal per distribuir per la ciutat i desfer el gel de les carreteres quan sigui necessari. Així mateix, s’han posat a disposició 13 serveis de distribució de sal en llocs estratègics, en encreuaments i urbanitzacions.

En referència a Sabadell, s’han establert diferents vehicles de Smatsa perquè retirin la neu dels carrers en cas de ser necessari i s’ha repartit sal perquè es pugui tirar si neva i evitar gelades a la via pública. A la ciutat, també s’ha activat l’operació fred de nivell 1 i 2.

Cinc anys de l’última «gran nevada»

Notícies relacionades

Les previsions de neu per a principis de setmana a Sabadell són equiparables a les de fa cinc anys, el febrer del 2018, quan es va registrar l’última gran nevada amb una acumulació de neu en zones de boscos com el parc Catalunya, el parc Taulí i el bosc de la Concòrdia.

Es pot recordar la famosa gran nevada, fa més de seixanta anys, el 1962, amb una cota de neu de fins a vuitanta centímetres de neu a la ciutat. Sabadell va quedar incomunicada durant dos dies amb una espessor de neu d’un metre i amb les temperatures desplomades, que no superaven els zero graus.