Waka Sabadell

El Gremi de Discoteques de BCN defensa el «bon nom» de Waka Sabadell

  • La patronal d’oci nocturn surt en defensa de la discoteca reivindicant que sempre ha estat disposada a col·laborar amb les institucions

  • Waka Sabdell està sent investigada per aclarir el seu grau de responsabilitat en l’episodi de la difusió d’un vídeo sexual d’una menor

El Gremi de Discoteques de BCN defensa el «bon nom» de Waka Sabadell

MOSSOS D'ESQUADRA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Gremi de Discoteques de Barcelona ha emès un comunicat en defensa de la discoteca Waka Sabadell, ubicada a Sant Quirze del Vallès, després que els Mossos irrompessin la matinada de dissabte passat a la sala per portar a terme una operació policial que va aturar la seva activitat.

Els Mossos d’Esquadra van irrompre a l’interior del local i van identificar els prop de mil joves que ballaven al seu interior. Aquesta discoteca, que ha sigut escenari d’agressions sexuals o episodis titllats de racistes entre el personal de seguretat i alguns clients, està sent investigada actualment pels Mossos per aclarir el seu grau de responsabilitat en l’episodi de la difusió del vídeo de la menor a finals del 2022.

Malgrat aquest escenari, els responsables de l’establiment d’oci nocturn han titllat el dispositiu policial de «desproporcionat». La discoteca Waka Sabadell ja va publicar un comunicat a les seves xarxes socials en el qual assegurava que emprendria accions legals per «defensar el bon nom de l’establiment».

Un establiment «emblemàtic»

En el comunicat del Gremi es descriu a la discoteca Waka Sabadell com «un establiment emblemàtic que ha comptat amb el suport de diverses generacions durant vint-i-vuit anys».

Argumenten que la seva situació geogràfica els ha permès «garantir que no es produeixi cap tipus de problema de convivència ni de molèsties veïnals» i que són una «font de generació d’ocupació» constant. 

El dispositiu de divendres passat, 27 de gener, va comptar amb un desplegament de 90 antiavalots dels Mossos, acompanyats d’agents de seguretat ciutadana i de l’àrea de policia administrativa, que van irrompre a les 02.45 hores de la matinada de dissabte a la discoteca Waka.

Argumenten la seva bona relació amb les institucions

L’operació policial va acabar amb deu denúncies per tinences de droga. Només un 1% dels clients portaven droga a sobre i no hi havia dosis a la pista de ball. L’empresa va aprofitar per reivindicar l’efectivitat dels seus controls de seguretat davant aquesta «acta favorable».

La discoteca Waka, un recinte al qual acudeix habitualment un públic d’entre 16 i 18 anys, està ubicat al costat de l’antiga Zona Hermètica de Sabadell, però pertany al municipi de Sant Quirze del Vallès, l’ajuntament del qual prega des de fa anys la implicació de la Generalitat per tancar l’establiment.

El Gremi de Discoteques de Barcelona ha volgut constatar en el comunicat que «hi ha un clima adequat de col·laboració» entre la discoteca i les forces de seguretat.

Notícies relacionades

I ho ha exemplificat amb el cas del vídeo sexual difós a les xarxes el mes de desembre passat, «i en el qual no va tenir res a veure l’actuació del local d’oci», on «la sala va prestar la seva màxima col·laboració, facilitant als Mossos d’Esquadra les gravacions de totes les càmeres, així com tota la informació sol·licitada».

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell