Ocupació juvenil

Sabadell presenta noves activitats de Formació Professional Ocupacional Dual per a joves a l’atur

Les propostes se centren en el sector de la restauració i el comerç i permetrà als joves formar-se en un ambient acadèmic i laboral

Sabadell presenta noves activitats de Formació Professional Ocupacional Dual per a joves a l’atur

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell proposa una nova modalitat formativa al Centre de Formació Cal Molins aquest 2023 per a joves a l’atur. En concret, estrena dues activitats de Formació Professional Ocupacional Dual per preparar persones entre 16 i 29 anys al sector de la restauració i comerç. La formació en alternança i dual combina l’aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, augmentant la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses en el procés formatiu de l’alumnat.

La tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, assegura que «es tracta d’un model educatiu més pròxim a les necessitats de l’empresa i amb l’objectiu final de millorar l’educació i fer-la més útil en el sistema productiu. Pot incrementar l’ocupabilitat dels joves».

En el cas del consistori, ofereix les especialitats d’activitats de vendes i serveis de restaurant per a 30 joves. En els dos casos, l’activitat consta de 630 hores i va començar la setmana passada. La formació és realitzada al Centre de Formació Cal Molins i el Vapor Llonch. La persona participant completarà el seu aprenentatge en una empresa i disfrutarà alhora d’un contracte de formació en alternança. Això permetrà als participants formar-se i treballar alhora com a caixer de comerç, dependent o promotor comercial en el cas de les activitats de venda i com a cambrer de sala o barra, a més de barista, en el cas de l’especialitat serveis de restaurant.

L’FP Dual i el programa Sabadell Talent Jove com mesures contra l’atur juvenil

En paral·lel, a l’FP Dual, Sabadell impulsa una nova edició de Sabadell Talent Jove l’objectiu de la qual és que els joves aturats rebin informació, orientació laboral i posin en pràctica els coneixements en empreses. Els interessats es poden preparar-se com a professionals de la cuina i sala o ‘community manager’ per gestionar xarxes socials o treballar en la identitat i marca d’una empresa. L’esmentat programa es realitzarà a les mateixes instal·lacions, Vapor Llonch i el Centre de Formació Cal Molins.

Notícies relacionades

És un programa subvencionat per als participants i cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Inclou un total de 30 places i hi poden accedir els ciutadans entre 16 i 29 anys.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell

Temes:

Sabadell