Cas Mercuri

El Consell de Ministres denega l’indult a Josep Miquel Duran, exintendent de la policia de Sabadell

  • Haurà de fer front a la pena de 8 anys d’inhabilitació per tràfic d’influències i prevaricació

El Consell de Ministres denega l’indult a Josep Miquel Duran, exintendent de la policia de Sabadell

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico
ACN

El Consell de Ministres ha acordat no concedir l’indult a Josep Miquel Duran, excap de la Policia Municipal de Sabadell condemnat a 8 anys d’inhabilitació pel cas Mercuri.

Segons informa la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, acusació popular en el cas, l’Audiència de Barcelona ha informat les parts la comunicació del Ministeri de Justícia en la qual confirma que en la sessió del consell celebrada el 4 d’octubre es va acordar no concedir l’indult.

La plataforma reclama al consistori que l’aparti definitivament de totes les seves funcions i sou. Per la seva banda, fonts municipals han assegurat a Ràdio Sabadell que Duran ja no treballa per al consistori sabadellenc.

Duran va ser acusat dels delictes de tràfic d’influències i prevaricació administrativa per la retirada d’unes multes a familiars de l’exalcalde Manuel Bustos, actualment a la presó.

Se li va suspendre l’ingrés a la presó

Inicialment, la condemna era de 15 mesos i un dia de presó i 11 d’inhabilitació especial per ocupació de càrrec públic o càrrec en l’administració local, però l’Audiència de Barcelona va acceptar suspendre l’ingrés a presó a canvi de fer un curs d’ètica i transparència en l’administració pública i que no tornés a delinquir en tres anys.

La inhabilitació, finalment, va acabar sent reduïda a 8 anys. Ara, destaca, la petició «no té més recorregut», així que la plataforma reclama a l’Ajuntament de Sabadell que aparti definitivament Duran de les seves funcions en el consistori i li suspengui el sou.

Duran, pendent de més judicis

Notícies relacionades

Des de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció recorden també que Duran encara està pendent de judici per dues peces més del cas Mercuri, una en què està acusat per delictes continuats contra l’ordenació del territori i prevaricació administrativa per l’abocament de sòl a la finca de Can Xupa, i una altra per omissió de perseguir als delictes.

En el primer cas, la Fiscalia li demana 2 anys de presó i 8 d’inhabilitació, mentre que en el segon es demanen 2 anys d’inhabilitació. Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell