Educació

Sabadell destina prop de dos milions d’euros a millores dels centres educatius

L’ajuntament ha adequat, per valor de 240.000 euros, el solar que cedirà a la Generalitat per construir el nou institut Narcís Freixas

Sabadell destina prop de dos milions d’euros a millores dels centres educatius

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental) destinarà més d’1,92 milions d’euros a la millora dels centres educatius de la ciutat. L’import total inclou les actuacions que s’han portat a terme els últims mesos en el conjunt d’escoles públiques com també les intervencions que es faran pròximament, així com les accions per afavorir la mobilitat sostenible i segura en els entorns dels centres.

Entre les accions, el consistori ha adequat i cedit a la Generalitat el solar on s’ha de construir el nou edifici de l’institut Narcís Freixas, situat entre la carretera de Barcelona i els carrers dels Calders i de Martí l’Humà. L’adequació del terreny ha comportat una despesa del voltant de 240.000 euros.

D’altra banda, l’Escola Can Deu ha sigut un dels centres on s’ha portat a terme una intervenció destacada. Les accions han inclòs l’ampliació i renovació de la cuina i menjador, una nova sala de professors, la renovació de la coberta a través de la substitució de la làmina impermeabilitzant i la reconstrucció d’elements per evitar humitats. En total, en el centre educatiu s’han invertit més de 77.500 euros.

A més de la cuina-menjador de l’escola Can Deu, també s’ha renovat la de l’escola Miquel Carreras, amb una inversió superior als 48.300 euros i s’està treballant en el projecte de cuina pròpia de l’escola Amadeu Vives. Així mateix, s’ha insonoritzat el menjador de l’escola Tarlatana.

Quant als espais de pati i pistes esportives, s’estan instal·lant grades a la pista de l’escola Joaquim Blume i s’estan ubicant espais d’ombra, amb un pressupost d’uns 65.000 euros. També s’ha rehabilitat la pista esportiva de l’escola Teresa Claramunt, amb una inversió superior als 28.000 euros i pròximament s’actuarà a les pistes de les escoles Enric Casassas i Miquel Martí i Pol.

Així mateix, s’estan redactant els projectes per millorar els patis de les escoles Roureda i La Trama. A l’escola Francesc Bellapart s’està reparant la coberta per garantir la impermeabilització, cosa que comporta una inversió de més de 52.500 euros. A l’Escola Sant Julià, s’han destinat més de 30.000 euros per millorar les façanes de l’edifici.

Notícies relacionades

«Hem de garantir la igualtat d’oportunitats i per tant fem aquest esforç absolutament convençuts i contents que aquest curs comenci amb total normalitat», ha declarat l’alcaldessa, Marta Farrés.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell