Cas Mercuri

ERC Sabadell demana un pla per si s’anul·la el contracte del servei d’escombraries i neteja viària amb Smatsa

Els republicans volen que s’encarregui un informe que contempli totes les modalitats de gestió possibles, des de la municipalització del servei fins al contracte amb una gestió externa

ERC Sabadell demana un pla per si s’anul·la el contracte del servei d’escombraries i neteja viària amb Smatsa

Albert Segura / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental), el principal de l’oposició, ha urgit al govern de Marta Farrés a preparar abans del setembre un pla de contingència que garanteixi el servei de recollida de neteja i residus i els llocs de treball de la concessionària actual, Smatsa, investigada per presumpta corrupció en el cas Mercuri, davant la possible nul·litat del contracte actual.

Els republicans presentaran una moció en el pròxim ple, en què demanen que s’encarregui «un informe on es determini jurídicament com ha d’actuar durant el període transitori des de la hipotètica declaració de nul·litat respecte a l’haver de garantir el servei, i, també, la situació dels treballadors de l’empresa concessionària».

ERC assenyala que l’informe en qüestió «hauria de contemplar totes les modalitats de gestió possibles», és a dir, «la municipalització del servei, el contracte de servei amb una gestió externa o qualsevol altra».

Contracte sota sospita

El contracte amb Smatsa és un dels protagonistes de la investigació del cas Mercuri, que analitza les presumptes irregularitats en l’adjudicació del concurs del servei de neteja i recollida d’escombraries. Es tracta de la possible connivència entre l’empresa i el consistori sota el mandat de Manuel Bustos, que aquest mes de gener ha ingressat a la presó per una sentència relativa al mateix cas judicial.

Notícies relacionades

Les evidències mostraven que l’empresa concessionària hauria tingut coneixement de les condicions del concurs anteriorment, guanyant avantatge respecte a altres competidors, com les puntuacions prèvies, a través de trobades amb el germà de l’alcalde, Paco Bustos, que era regidor al consistori.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell