Al barri de Ca n’Oriac

Dos policies municipals de Sabadell ferits al ser atacats quan identificaven dues persones

La policia va detenir quatre persones per l’agressió i l’ajuntament estudia si es pot presentar com acusació particular

Dos policies municipals de Sabadell ferits al ser atacats quan identificaven dues persones

Albert Segura / ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

Dos agents de la Policia Municipal de Sabadell (Vallès Occidental) van resultar ferits dimecres passat al ser atacats per un grup de persones mentre identificaven dos joves al barri de Ca n’Oriac

Els fets van passar a les 17.30 h al carrer Alcarria, quan els dos agents van veure dues persones manipulant una moto al carrer. 

Quan els identificaven a ells i al vehicle, «de forma violenta, injustificada i agressiva un grup de persones va agredir els agents de manera brutal, provocant-los ferides a les mans i braços a un, i a la boca i el nas a l’altre», explica a l’ACN Xavier Bartrolí, president del Sindicat de Policies Locals i Mossos d’Esquadra de l’Ajuntament de Sabadell. Reclamen al consistori que es personi com acusació particular.

Dos homes i dues dones

Segons ha explicat Bartolí, els agents van veure com els dos joves estaven manipulant la motocicleta al carrer, per la qual cosa, al desconèixer si es tractava del seu vehicle, els van demanar la documentació. Mentre ho feien, i sense cap justificació evident, segons el portaveu sindical, els dos joves van atacar els agents i van animar altres persones que hi havia a la zona a afegir-s’hi.

Una trucada al 112, segons diu l’informe policial, va alertar de la situació, en què unes 10 persones estarien agredint els agents. A partir de la trucada es van activar ambulàncies i la resta d’unitats policials.

El sindicat apunta que fins al lloc es van desplaçar fins a quatre dotacions del cos, que van permetre intervenir en l’agressió i detenir un total de quatre persones, acusades d’agressió i provocar lesions a agents de l’autoritat. 

En l’informe policial s’explica també que es tractava de dos homes i dues dones; una de les dones, que inicialment no era al lloc, va clavar dos o tres cops de puny a un agent, i quan aquest la va subjectar per detenir-la, les altres persones van increpar els policies i posteriorment els van atacar.

Suport municipal

Per aquest motiu, el sindicat reclama a l’ajuntament que es personi com a acusació particular contra els agressors. 

Fonts del consistori consultades han explicat a l’ACN que actualment s’ha fet la consulta corresponent als serveis jurídics municipals per valorar la possibilitat de presentar-se com acusació particular, i queden a l’espera de l’informe corresponent.

Notícies relacionades

De la mateixa manera, traslladen tot el seu suport tant als agents agredits com a la resta del cos. Quant als agents ferits, van causar baixa i estan pendents de l’informe mèdic per saber l’abast de les lesions.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Sabadell