Després d’un llarg procés participatiu

Sabadell inicia els treballs per recuperar el passeig de la plaça Major

Les obres s’allargaran fins al mes d’octubre i permetran instal·lar arbres i arbustos i un conjunt de fonts d’aigua

Sabadell inicia els treballs per recuperar el passeig de la plaça Major

Albert Segura / ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El passeig de la plaça Major de Sabadell (Vallès Occidental) ha començat aquest dimarts un procés de treballs que s’allargaran fins a l’octubre per recuperar aquest punt central de la capital vallesana. Es tracta d’unes obres que dotaran a aquest espai de zones d’ombra a través de la plantació d’arbres i altres elements vegetals, i on també s’instal·larà un conjunt de fonts d’aigua.

El més atractiu és la cortina d’aigua que s’ubicarà a la cantonada nord i on es podran projectar imatges i llums.

Aquest dimarts passat s’han iniciat els treballs topogràfics, el pas previ perquè la maquinària comenci a treballar a la zona, on actualment els vianants disfruten d’un ampli espai separat per arbres del vial limitat únicament a transport públic i serveis.

Recuperar el protagonisme a la ciutat

El passeig de la plaça Major ha sigut objecte de crítiques en els últims anys, ja que des de l’any 1998 s’ha convertit en un espai en què la provisionalitat ha fet que no hagi acabat de recuperar el protagonisme que mereix aquest cèntric punt de la ciutat.

Aquell any, l’espai fins aleshores governat per un passeig per als vianants amb un sortidor d’aigua al nord i vials per als vehicles als dos costats va desaparèixer per poder instal·lar el mercat provisional del centre, ja que l’edifici original se sotmetria a una important remodelació, amb la construcció d’un aparcament subterrani.

L’estructura es va mantenir cinc anys al mateix lloc, i posteriorment una nova tanda d’obres van afectar la superfície, primer per realitzar un estudi arqueològic i posteriorment per construir-hi l’estació de l’ampliació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

Notícies relacionades

Després d’un llarg procés participatiu i que l’ajuntament presentés diversos projectes per resoldre urbanísticament un espai del qual ni veïns ni comerciants estaven satisfets, finalment ara el consistori està tirant endavant el projecte, aprovat el setembre del 2021 i amb un pressupost d’1,2 milions d’euros.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell