Cops de puny i puntades de peu

Denuncien a les xarxes una agressió dels porters de la discoteca Waka Sabadell

  • El club de Sant Quirze del Vallès ha sigut escenari de diverses polèmiques racistes durant els últims anys

  • D’altra banda, aquest mateix cap de setmana es va denunciar també que una discoteca de Badalona va impedir entrar una noia pel seu «to de pell»

zentauroepp50820054 waka sabadell191109190431

zentauroepp50820054 waka sabadell191109190431

2
Es llegeix en minuts
ACN
EFE

Les xarxes es van fer ressò aquest dilluns 1 de novembre de l’agressió que els porters de la discoteca Waka Sabadell, ubicada a Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental), van protagonitzar presumptament contra un noi per motius aparentment racistes.

Així ho van explicar els difusors d’un vídeo en què es veuen almenys dos vigilants clavant cops de puny i puntades de peu a una persona ajaguda a terra. La discoteca ha sigut protagonista en els últims anys de diverses polèmiques de caire racista fins al punt que la Generalitat es va plantejar denunciar-la per impedir l’accés a persones pel seu color de pell.

La directora general d’Administració de Seguretat, Sònia Andolz, s’ha interessat pel cas i l’alcaldessa de la veïna Sabadell, Marta Farrés, l’ha condemnat a través de Twitter.

Una altra denúncia a Badalona

Una noia negra no va poder accedir dissabte a la matinada a la discoteca Titus Carpa Badalona (Barcelonès) pel seu «to de pell», mentre que dues amigues que l’acompanyaven sí que van poder entrar a l’establiment, segons ha denunciat a les xarxes socials l’actriu Àgata Roca, tieta de la noia afectada per aquest suposat cas de racisme.

Segons la versió que Roca ha fet pública en el seu perfil d’Instagram, després d’entrar primer les dues amigues al local, un porter d’aquesta discoteca va impedir el pas a la seva neboda, de 18 anys i originària de Madagascar, i li va etzibar: «Quan abaixis dos tons de pell et deixarem entrar». «Les amigues, evidentment, quan van veure que no la deixaven entrar, en van sortir. Això va ser així tal com ho he explicat. No és cap broma, va ser tal qual», ha afegit aquesta actriu catalana en la seva denúncia pública.

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra s’han posat en contacte amb l’actriu també per Instagram i li han aconsellat presentar una denúncia davant el cos per aquestes «conductes intolerables». «Si no ho heu fet, podeu sol·licitar cita prèvia per posar denúncia a la comissaria que us vagi millor i us ajudarem en el que calgui», indica la policia autonòmica catalana.

Més notícies de Sabadell i Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO