84 hores anuals

Sabadell crea un permís de menstruació i menopausa per al personal municipal

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat per unanimitat la proposta, que oferirà permís de fins a 12 dies anuals

fachada-sabadell

fachada-sabadell

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental) ha aprovat per unanimitat una proposta d’ERC per crear un permís de menstruació i menopausa de fins a 12 dies anuals per al personal que treballa al consistori i a les empreses municipals.

La proposta havia sigut prèviament consensuada per ERC, el principal partit de l’oposició, amb la resta de formacions polítiques, així com les seccions sindicals amb representació a l’ajuntament.

La mesura es dirigeix a totes «les persones menstruants treballadores» de l’ajuntament, que tindran de dret d’acollir-s’hi si així ho necessiten.

Discriminació laboral

La moció també insta l’executiu local –PSC i Podem– a desplegar aquest permís, equivalent a 84 hores anuals, i portar-lo a la pròxima Taula de Negociació Col·lectiva perquè sigui efectiu en un termini màxim de sis mesos, a més d’estudiar la manera d’incorporar-lo com a clàusula social en els concursos que impulsi el consistori.

El text defensa aquesta mesura com a instrument per lluitar contra la discriminació laboral de les persones menstruants que pateixen dismenorrea, és a dir, un dolor que pot arribar a ser invalidant i que afecta entre el 25 i el 60% de les dones i persones trans.

«La pressió social provoca que les persones que tenen dolor menstrual hagin d’amagar-lo i fer veure que no passa res, però la realitat és que aquests dolors afecten psicològicament i físicament i, per tant, dificulten el desenvolupament habitual de la seva feina», apunta el text ratificat.

Un tema tabú

Les forces polítiques de Sabadell han coincidit també que aquest tema és «encara avui tabú i s’ha tractat d’invisibilitzar durant dècades». Tot i això, pot arribar a perjudicar la capacitat laboral de les que el pateixen, «enfonsant la bretxa laboral i significant un nou sostre de vidre dins de les carreres professionals».

Notícies relacionades

Segons la moció, disposar d’un permís voluntari d’aquestes característiques «té una conseqüència positiva en la reducció d’aquestes desigualtats».

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO