per fer l'hospital de campanya

La FCA demana explicacions pel desmantellament de la pista d'atletisme de Sabadell

La Federació Catalana d'Atletisme no està d'acord amb «les formes» de l'ajuntament sabadellenc, que no va contractar especialistes per al desmuntatge, i lamenta que la reconstrucció pot costar fins a un milió d'euros

foto 3632985

foto 3632985

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Federació Catalana d’Atletisme (FCA), a través del seu vicepresident Josep Maria Antentas, ha demanat explicacions a l’Ajuntament de Sabadell per «la forma irresponsable» en què va desmuntar la pista coberta d’atletisme de la població al març, quan s’hi va instal·lar un hospital temporal amb l’objectiu d’alliberar de llits l’hospital Parc Taulí durant la pandèmia del coronavirus.

«L’alcaldessa (Marta Farrés) es va precipitar al desmuntar-la. Potser no hauria sigut necessari treure el peralt de l’exterior, perquè a la zona del mig ja haguessin cabut uns 200 llits», ha manifestat Antentas.

«D’altra banda, no van agafar especialistes per desmuntar la pista, com l’empresa Mondo, que la va muntar al 2010, sinó brigades de l’ajuntament que sota el peralt es van trobar amb una estructura de ferro que van tallar amb serres radials. A saber de quina manera tenen guardades les peces», va afegir el dirigent federatiu.

Antentas no té cap problema en què la instal·lació, que la federació utilitza per celebrar les seves competicions oficials durant la temporada de pista coberta, s’hagi utilitzat com a hospital.

No obstant, no està d’acord amb les formes de l’Ajuntament de Sabadell. El vicepresident explica que el president de la Catalana, Joan Villuendas, «va ser informat de la reconversió en hospital el 14 de març, una vegada ja s’havia tret la pista».

A l’hospital de campanya es van instal·lar llavors 250 llits que no s’han utilitzat, perquè el ParcTaulí finalment va tenir capacitat per atendre tots els pacients. Actualment, el recinte continua tancat, amb l’esperança que no s’hagi d’utilitzar a causa d’un rebrot del virus.

De tota manera, es preveu que l’hospital de campanya no es desmunti, almenys, fins a l’hivern. Així, sembla difícil que la Federació pugui fer ús de la instal·lació per a la temporada que ve de pista coberta.

La pregunta que ara es fa l’organisme esportiu és qui pagarà la reconstrucció de la pista quan aquesta sigui possible. La federació ha tingut accés a uns vídeos que mostren l’estat de les peces desmuntades i, basant-se en aquest visionament, l’empresa Mondo calcula un cost d’entre 600.000 euros i un milió.

Notícies relacionades

Segons ha pogut saber Efe, l’Ajuntament de Sabadell rebaixa aquesta xifra i la situa entre els 500.000 i els 600.000 euros després d’haver fet les apreciacions inicials, però no concreta qui es farà càrrec de les despeses.

A més, el consistori assegura que el desmuntatge de la pista es va fer de forma correcta i les peces estan guardades en un lloc adequat, tot i que admet que el peralt es va tallar amb radials. La justificació és que es va fer de forma ràpida perquè el moment sanitari crític així ho requeria i la prioritat absoluta era la salut de les persones.