entrant en la fase 1

Comerciants de Sabadell es mostren «esperançats» i preveuen recuperar la normalitat «en breu»

La Cambra de Comerç xifra en 260 milions d'euros les pèrdues d'ingressos per al sector i els serveis en aquest territori

foto 3651533

foto 3651533

2
Es llegeix en minuts
acn

Els comerciants de la demarcació de Sabadell es mostren «esperançats» i confien a recuperar la normalitat «en menys temps del previst». Tot i que reconeixen que el ritme de vendes de les dues últimes setmanes ha sigut «lent», confien que la situació a poc a poc es vagi revifant. 

«Estem més tranquils i veiem que podem tirar endavant si no hi ha un rebrot o una nova crisi», explica Josep Maria Porta, president de la Comissió de Comerç Interior de la Cambra de Comerç de Sabadell. 

Porta també ha xifrat en 260 milions d’euros les pèrdues d’ingressos per als sectors del comerç i dels serveis a les persones en aquest territori, en els dos mesos de tancament. Estima que hi ha 6.195 empreses afectades i que l’impacte mitjà ha sigut de 41.757 euros.

Durant la fase 0,5

Una setmana després de l’entrada en vigor de la fase zero avançada i de poder reobrir portes amb limitacions d’aforament, els comerços de l’àmbit territorial de Sabadell van començar a aixecar el cap.

«Fins fa unes setmanes hi havia una preocupació generalitzada i ens preguntàvem com podríem tornar a posar-nos en marxa», explica el president de la Comissió de Comerç Interior de la Cambra de Comerç de Sabadell i portaveu de Sabadell Comerç Centre.

Porta reconeix que les vendes amb cita prèvia van ser discretes, però indica que en l’última setmana les sensacions han anat millorant. «La majoria d’establiments van combinar la cita prèvia amb l’activitat presencial», comenta Porta, que assegura que el tracte personalitzat que el comerç de proximitat ha ofert als seus clients durant el confinament ha tingut una acollida molt bona per part dels consumidors.

En aquest sentit, assegura que la majoria de comerços han optat per fer el salt a internet aprofitant la situació actual. «Tothom estava ja treballant en aquesta direcció però ara s’ha accelerat tot i en dos mesos s’ha fet un pas important i s’ha generalitzat l’ús dels canals en línia», assenyala. Segons Porta, aquestes innovacions «han arribat per quedar-se».

Pèrdues de 260 milions d’euros

Notícies relacionades

Porta ha detallat que la Cambra de Comerç de Sabadell ha xifrat en 260 milions d’euros les pèrdues del sector del comerç i els serveis a les persones d’aquest territori, durant els dos mesos de tancament. D’aquests 230 milions corresponen a botigues i 28 MEUR a empreses com perruqueries o centres d’estètica. Així mateix, estima que l’impacte mitjà per al negoci ha sigut de 41.757 euros.

Més notícies de Sabadell