per la crisi del coronavirus

Sabadell prorrateja en 18 mesos el pagament del lloguer de les vivendes municipals

La quota del mes d'abril dels pisos d'emergència social i de protecció oficial de VIMUSA no es cobrarà aquell mes sinó que es distribuirà en un any i mig

L'Ajuntament també duu a terme el dispositiu d'entrega de les prop de 5.400 targetes moneder de la Generalitat per a les famílies que tenen la beca menjador

vimusa db195d93130a00dd9167988323bdf678

vimusa db195d93130a00dd9167988323bdf678

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb la voluntat de pal·liar els efectes econòmics i socials derivats de l’estat d’alarma, la quota del mes d’abril de les vivendes d’emergència social i de protecció oficial de l’empresa pública VIMUSA de la localitat de Sabadell no es cobrarà a l’abril, sinó que es prorratejarà en 18 mesos. No obstant, si algun ciutadà vol abonar la quota com sempre podrà fer-ho. 

L’Ajuntament de Sabadell també informa que, en cas de situacions de vulnerabilitat o de pèrdua d’ingressos derivades de la situació provocada pel Covid-19 i a petició de l’arrendatari, es podran valorar l’adequació, la reducció o el fraccionament dels imports del lloguer. Totes aquestes mesures es podran prorrogar en cas d’allargar-se la situació d’alarma.

Així mateix, en els complexos de gent gran es traurà de la quota l’import corresponent a les activitats i serveis que s’han reduït o s’han deixat de prestar. Són dues de les mesures que s’han comentat avui a la comissió de seguiment de Sabadell que diàriament es reuneix de manera virtual per avaluar la situació a la ciutat en relació amb el coronavirus.

Pel que fa als locals comercials i naus industrials de VIMUSA, s’abordarà cada cas de manera individual per donar la resposta que millor s’adeqüi a la situació de cada activitat econòmica, sempre amb la voluntat de contribuir a pal·liar els efectes del coronavirus sobre l’activitat econòmica.

Targetes moneder

Tal com estava previst, dijous es va dur a terme el dispositiu d’entrega de les prop de 5.400 targetes moneder que dimecres es van rebre de la Generalitat, destinades a famílies amb fills que tenen concedida beca menjador. 

Una vegada rebudes, es van iniciar les trucades a les famílies beneficiàries per fixar data, hora i lloc de recollida. La distribució s’ha fet en centres educatius de la ciutat, i s’ha contactat amb cada família per fixar un moment i un lloc per recollir-les, respectant les mesures de protecció i distanciament social establertes per l’actual situació d’emergència sanitària.

Notícies relacionades

Les targetes moneder de la Generalitat tenen com a objectiu substituir l’import dels ajuts mentre els centres educatius estiguin tancats. A l’espera que arribessin, l’Ajuntament ha garantit l’alimentació dels nens a través de prestacions d’urgència social.

Més notícies de Sabadell