a causa del coronavirus

Creu Roja assumeix el repartiment d'aliments del Rebost Solidari i el centralitza a la Fira Sabadell

Aquest dispositiu substituirà les tasques d'aquelles persones que ja no poden dur-les a terme, ja que els voluntaris són majoritàriament persones grans

Les persones que vagin a recollir els lots alimentaris hauran de mantenir la distància de seguretat recomanada i hauran de rentar-se les mans abans d'accedir al recinte

sabadell - fira sabadell 1

sabadell - fira sabadell 1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Davant de la situació excepcional, Creu Roja Sabadell, Rebost Solidari de Sabadell i l’Ajuntament han activat un dispositiu per distribuir els lots d’alimentació als usuaris de Rebost a la Fira Sabadell. 

Aquest dispositiu complementarà el repartiment que continuen fent entitats del Rebost, centralitzant el d’aquelles que no poden continuar duent-lo a terme, ja que els seus voluntaris i voluntàries són majoritàriament persones grans. 

El Rebost Solidari de Sabadell és una associació sense ànim de lucre que reparteix aliments a la ciutat i que la formen 25 entitats tradicionalment vinculades a l’obra social amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell.

El dispositiu de Fira Sabadell està destinat exclusivament als usuaris habituals del Rebost Solidari, que seran contactats sobre la data i hora en què han de recollir els lots, a fi d’evitar qualsevol tipus de concentració de persones. 

La distribució la farà el voluntariat i el personal tècnic de la Creu Roja. Així, es garantiran les mesures de seguretat, tant dels beneficiaris com del personal i voluntariat de la institució. 

Entre altres coses, les persones que vagin a recollir els lots hauran de mantenir la distància de seguretat recomanada i hauran de rentar-se les mans abans d’accedir al recinte. 

El dispositiu comptarà amb la col·laboració de la Policia Municipal de Sabadell, que vetllarà pel correcte compliment de les normes. S’han previst tres files d’atenció a les famílies, perquè el servei sigui com més eficient i ràpid millor.

Altres accions socials

Així mateix, i pel que fa a les famílies amb nens que tenen l’ajuda de menjador, es preveu un mecanisme per distribuir xecs o targetes moneder a aquelles famílies que estiguin en situació de més vulnerabilitat, i quan es rebin les targetes anunciades per la Generalitat es procedirà a la seva distribució.

Pel que fa a la gent gran o dependent, es manté actiu el Servei d’Atenció Domiciliària i es reforçarà el servei de menjars a domicili. També s’ha començat a trucar al voltant de 7.000 persones vulnerables o que viuen soles a la ciutat per saber com es troben i oferir-los els serveis que puguin necessitar.

Notícies relacionades

Finalment, l’Ajuntament de Sabadell, en un comunicat, ha volgut recordar la crida a les entitats, empreses o qui pugui disposar de material de protecció, com guants, mascaretes o gel, perquè el donin a la Policia, Municipal i així centralitzar la seva distribució a aquells col·lectius o persones que més ho necessitin. En les últimes hores, ciutadans xinesos han donat 900 mascaretes i 29 litres de gel hidroalcohòlic; un establiment, 250 mascaretes, i un centre educatiu, una caixa de guants.

Més notícies de Sabadell