Sabadell premiarà la millor comparsa de la desfilada del Carnaval 2020

Les festes d'aquesta edició comptaran amb la participació directa d'unes 1.700 persones

fachada-sabadell

fachada-sabadell

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest cap de setmana arriba el Carnaval a Sabadell amb actes repartits entre el divendres 21, el dissabte 22 i el diumenge 23 de febrer. Així ho va anunciar el 18 de febrer l’Associació Grup Disbauxa de Carnaval  –l’entitat encarregada d’organitzar-lo– juntament amb Carles de la Rosa, regidor de Cultura, i representants de les empreses patrocinadores.

Entre les novetats d’aquest any destaquen: un premi per a la millor comparsa de la ciutat que participi en la Desfilada de Carnaval i l’increment dels participants en aquesta activitat, que s’espera que arribi a 1.700 persones que hi intervindran directament.

De la Rosa va afirmar que, com moltes altres activitats que es duen a terme a Sabadell, el Carnaval «també és possible gràcies a la complicitat i la passió que hi posen les entitats de la ciutat, en aquest cas, el Grup Disbauxa».

Les activitats del 2020

Les activitats començaran divendres amb una batucada itinerant per carrers per als vianants a partir de les 21 h, a càrrec de Bandtumbats, acompanyats per les Forques de Can Deu, els Diables de la Creu Alta, els Sentinelles d’Arkëmis  i les Bruixes del Nord. A les 22 h, a la plaça del Doctor Robert, el Rei Carnaval pronunciarà el pregó i, tot seguit, la festa continuarà amb DJ Marikarmen Free.

L’endemà, dissabte 22, a les 13 h, també a la plaça del Doctor Robert, es durà a terme el ‘Vermut carnavalesc’, amenitzat amb música de DJ. A les 17 h, a la mateixa plaça, es duran a terme tallers de màscares, maquillatge, animació infantil i concurs de disfresses, esperant que arribi el ‘Reietó del Carnaval’. Més tard, a les 21 h, començarà el sopar de Carnaval, que acabarà amb música a la mateixa plaça.

Final de les festes

Finalment, i com és tradicional, diumenge a les 12 h, a la plaça Sant Roc, totes les seccions de l’Esbart Sabadell Dansaire  exhibiran els seus balls, que acabaran amb el ‘Ball de gitanes del Vallès’. A les 17 h començarà la desfilada de Carnaval a l’encreuament de l’avinguda de Francesc Macià amb el carrer de Francesc Layret.

Notícies relacionades

A les 19.30 h hi haurà un concert espectacle amb el grup Summer Dance 2020 a la plaça del Doctor Robert i a les 20.30 h s’entregaran els premis de la desfilada amb el Rei Carnaval. A les 21 h, al Racó del Campanar tindrà lloc el final del Rei Carnaval amb l’arribada de la Vella Quaresma i la baixada dels angelets pel campanar de Sant Fèlix.

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA