FISCALITZACIÓ DEL SERVEI

Arxivada definitivament la querella de Smatsa contra l'exalcalde de Sabadell

L'arxiu de la causa implica la reactivació dels diversos recursos contenciosos administratius suspesos

zentauroepp46674897 maties serracant190214181337

zentauroepp46674897 maties serracant190214181337 / Anna Mas Talens

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Audiència Provincial de Barcelona ha arxivat definitivament la querella per prevaricació administrativa presentada per Smatsa, l’empresa encarregada de la gestió dels residus i la neteja viària a la cocapital vallesana, contra l’exalcalde Maties Serracant (Crida per Sabadell). Una notícia celebrada pels grups municipals de la Crida i ERC, que formaven part de l’anterior govern municipal i mantenen la seva representació al consistori.

La querella també incloïa: tres exregidors, Lluís PerarnauAlbert Boada i Xavier Guerrero; l’assessor Jordi Colomer i tres tècnics, per «l’actuació de fiscalització del contracte de neteja i recollida de residus», segons la Crida. L’Audiència afirma que «no és admissible la utilització de la via penal» per a la resolució de situacions que s’haurien d’haver resolt per la via contenciosa administrativa.

El posicionament de l’empresa en la interposició de la querella es va fonamentar en l’existència d’una pretensió, per part del govern municipal anterior, de resoldre unilateralment el contracte de neteja i recollida selectiva sense fer front a la indemnització que reconeix el contracte. Per assolir aquest objectiu, «s’hauria dut a terme una conducta d’assetjament contra els interessos econòmics i reputacionals de la mateixa empresa que la sentència del Tribunal desestima», expliquen des del consistori.

ERC i la Crida exigeixen la fiscalització de Smatsa

Després de rebre la notícia, la Crida ha emplaçat l’actual govern municipal (PSC i Podem) a continuar amb la tasca de fiscalització del contracte de l’empresa de neteja, a causa d’«els incompliments flagrants ja acreditats a nombrosos informes tècnics», segons han assenyalat.

En la mateixa línia s’ha expressat l’exregidor d’ERC Xavi Guerrero: «Ara toca ser conseqüents i portar el contracte a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat perquè pugui determinar si és vàlid o no».

Reactivació dels contenciosos suspesos

Posteriorment, l’obertura per part de la Junta de Govern Local dels expedients de liquidació econòmica definitiva del contracte corresponents als anys 2014, 2015 i 2016, la implantació d’una instrucció tècnica de facturació (ITF) i la reclamació d’incorporació de sistemes de seguiment via GPS de tots els serveis inclosos al contracte van suposar successives ampliacions de la querella, ara definitivament arxivada.

Notícies relacionades

A més, l’arxiu definitiu de la causa implica la reactivació dels diversos recursos contenciosos administratius existents contra els expedients oberts per l’ajuntament, parats fins al moment amb motiu de la prejudicialitat penal i en espera de la resolució de l’Audiència Provincial que ara s’acaba de notificar.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA