El govern de Sabadell demana un informe sobre la compra de l'Artèxtil durant l'anterior mandat municipal

La compra d'aquesta part de l'Artèxtil es va efectuar el 2018, quan es van adquirir 3.822 m2 de l'antiga fàbrica per 3,2 milions d'euros

Sabadell protegeix gran part de l’antiga Artèxtil.

Sabadell protegeix gran part de l’antiga Artèxtil.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El govern de Sabadell ha demanat un informe als serveis municipals de l’Ajuntament sobre el procediment de compra de part de la nau de l’Artèxtil, adquirida pel consistori el 2018 amb l’anterior govern municipal. Segons diverses informacions, els Mossos d’Esquadra investiguen aquesta compra per un presumpte blanqueig de capitals, tal com ha avançat avui EL PERIÓDICO.

El govern municipal ja ha demanat que el llavors alcalde, Matíes Serracant, i el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial en aquell moment, Juli Fernández, aportin la informació que tinguin sobre aquesta adquisició. Actualment tots dos formen part del consistori com a regidors en l’oposició.

Venuda per 3,2 milions d’euros

La compra d’aquesta part de l’Artèxtil es va efectuar el 2018, quan es van adquirir 3.82. L’Ajuntament va comprar el 70% de la nau a un particular i el 30% en una empresa. Ara els Mossos investiguen aquestes compres i vendes per les sospites que ha aixecat el fet que una propietat adquirida per 500.000 euros es vengués uns mesos després a l’Ajuntament per 3,2 milions d’euros.

Notícies relacionades

El govern de Sabadell «defensarà l’interès de la ciutat i intentarà recuperar aquests imports, ja que es va pagar sis vegades més per la nau de l’Artèxtil del que havia costat uns mesos abans», expliquen des del consistori.

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA