'CAS MERCURI'

La Crida porta a la Comissió d'Ètica de l'Ajuntament de Sabadell el nomenament del tresorer accidental

El nou càrrec està sent investigat a la peça 21 del 'cas Mercuri'

fachada-sabadell

fachada-sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Crida per Sabadell demanarà a la Comissió d’ètica pública de l’Ajuntament de Sabadell que avaluï el nomenament del Tresorer Municipal accidental. La Crida ha dubtat de la idoneïtat del nomenament a causa de la «precipitació» amb què el Tresorer municipal ha deixat el càrrec –que ha marxat a Cerdanyola a exercir d’interventor– i que la persona substituta està imputada a la peça 21 del ‘cas Mercuri’.

També s’ha manifestat sobre això la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, acusació popular en el ‘cas Mercuri’. Des de la plataforma han recordat que el nou tresorer està imputat per suposats delictes de: falsificació documental, tràfic d’influències i prevaricació, per «haver acceptat l’Agència Tributària de Sabadell una factura falsa per afavorir l’empresa Sitjas Motor SL».

La Crida dubta que la substitució del tresorer «pugui fer-se efectiva en tan poc temps garantint el traspàs» i tenint en compte «la resolució d’expedients que tenia sobre la taula», han afirmat. «La Comissió d’Ètica pública ha de resoldre qualsevol dubte davant d’un nomenament accidental d’un càrrec tan determinant com el del tresorer», conclou la portaveu de la Crida, Anna Lara.

El govern municipal es defensa

Notícies relacionades

A través del primer tinent d’alcaldessa de l’Ajuntament de Sabadell, Pol Gibert, el govern municipal ha defensat el nomenament. «Durant el mandat de Maties Serracant –exalcalde de Sabadell per la Crida– era cap de Serveis Generals, i el maig del 2018 el van nomenar cap de compres, dos càrrecs, fins a finals de mandat», ha expressat Gibert en declaracions al Diari de Sabadell, retraient amb això que la Crida sí que confiés en aquesta persona quan estava al capdavant del consistori.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA