CONSERVACIÓ DEL RIU

Sabadell elimina la canya americana del riu Ripoll i hi planta espècies autòctones

Aquesta actuació és possible gràcies a una subvenció de més de 8.000 euros de l'Agència Catalana de l'Aigua

canya 181670b6cbb1d59b1c7a21c598203183

canya 181670b6cbb1d59b1c7a21c598203183

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell ha començat a eliminar exemplars de canya americana del curs del riu Ripoll, concretament en l’àmbit del gual de Can Bages. La superfície on s’actua ocupa uns 2 i es fa càrrec l’empresa Naturalea Conservació. Així, «es pretén evitar taps al gual de l’horta», expliquen des del consistori.

La feina consisteix a treure els rizomes mitjançant màquines i retirar-los perquè no puguin tornar a arrelar. També es fa un repàs manual per arrencar a mà, quan encara és fàcil, els petits fragments de rizoma que hagin pogut sobreviure a la intervenció.

D’altra banda, amb l’objectiu de consolidar el terreny amb vegetació autòctona, i aprofitant que la terra està remoguda, es planten exemplars de teròfits, arbres de ribera i estaques de salzes fets amb els salzes d’aquesta mateixa zona.

Col·laboració amb l’ACA

Aquesta actuació és possible gràcies a una subvenció de 8.486,14 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en el marc del Programa de mesures de l’àmbit hidrològic del Pla de Gestió del risc d’inundació del districte de conca fluvial de Catalunya durant el període 2016-2021, i dins del programa de manteniment i conservació de cursos.

L’objectiu és que «el curs del riu Ripoll presenti una vegetació herbàcia pròpia»,amb espècies d’hidròfits adaptades a les condicions de la zona, que ajudin la fauna a refugiar-se, millorin l’hàbitat i tinguin una bona resiliència a les freqüents pertorbacions pròpies de les dinàmiques naturals de l’espai.

Notícies relacionades

Així, es pretén gestionar la vegetació autòctona i al·lòctona –la que es troba en un lloc diferent del de procedència–: fomentant i millorant la diversitat; la regeneració, l’estructura i la composició de la vegetació de ribera; eliminant la vegetació al·lòctona i preservant vegetals autòctons.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA