NOVES SALES

Justícia inverteix 3,2 milions d'euros per crear dos nous jutjats a Sabadell

Els nous òrgans entraran en funcionament el 2 de gener i s'ubicaran a l'edifici judicial de l'avinguda Francesc Macià

 

  / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / ACN

Sabadell disposarà de dos nous jutjats de primera instància a partir del 2 de gener. S’ubicaran a la planta número 16 de l’edifici judicial situat a l’avinguda de Francesc Macià de la capital vallesana i seran el novè i desè de la ciutat. Justícia ha invertit 3,2 milions d’euros per llogar aquest espai per als pròxims vint anys i adequar-lo.

La seva posada en marxa suposarà la incorporació de setze nous professionals–tramitadors, gestors judicials i auxilis– a més de dos lletrats i dos magistrats.

A part, Justícia invertirà 3,3 milions d’euros per millorar el sistema de climatització de l’edifici, que en els últims anys ha donat diversos problemes, obligant fins i tot a suspendre l’activitat en algunes ocasions, a causa de les elevades temperatures. Les obres començaran a l’estiu del 2020 i es preveu que finalitzin durant la primavera del 2022.

Els nous espais

El Jutjat de Primera Instància número 9 estarà especialitzat en l’àmbit de la família i, per tant, tractarà casos relacionats amb els matrimonis, les separacions, els divorcis, les filiacions i les adopcions. Decidirà també sobre les tuteles, els internaments i les incapacitacions de persones. Serà el segon jutjat de família de Sabadell.

Quant al número 10 no tindrà una especialització concreta i s’ocuparà de casos de la jurisdicció civil que, per tant, no comporten penes de presó. És a dir: conflictes entre particulars o entitats, reclamacions econòmiques, desnonaments, contractes de compravenda i d’arrendament.

Els dos nous òrgans suposaran la incorporació de vuit tramitadors, sis gestors judicials i dos auxilis judicials. A més, cada jutjat incorporarà un magistrat i un lletrat, que dependran del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Ministeri de Justícia, respectivament. En total, la plantilla dels jutjats de Sabadell serà de 267 treballadors, entre magistrats, lletrats, funcionaris i forenses.

14 jutjats aprovats el 2017

El ministeri de Justícia és l’encarregat d’aprovar la creació de nous jutjats. La Generalitat, no obstant, farà possible la posada en marxa i el funcionament proporcionant els professionals, la tecnologia i els edificis.

Quan es completi el període 2019-2020, la Generalitat haurà invertit 8,4 milions d’euros en la posada en funcionament dels catorze nous jutjats aprovats el 2017 pel govern espanyol, entre els quals hi ha els dos de Sabadell. El ministeri es va comprometre a fer efectiva aquesta despesa, però encara no ho ha fet.

Notícies relacionades

A més, el mes d’abril passat el ministeri va anunciar dotze nous jutjats per a Catalunya. Justícia, no obstant, ja ha avisat l’executiu espanyol que aquests jutjats només es faran efectius quan l’Estat assumeixi el cost de la seva posada en marxa.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA