01 juny 2020

Anar al contingut

CIRURGIA 3D

El Taulí de Sabadell utilitza tecnologia 3D per a la intervenció d'un pacient amb un tumor cranial

Aquesta tècnica permet estalviar temps de sala d'operacions i preveure possibles complicacions

ACN

El Taulí de Sabadell utilitza tecnologia 3D per a la intervenció d'un pacient amb un tumor cranial

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell ha incorporat per primera vegada la tecnologia 3D per planificar la intervenció d’un pacient afectat per un tumor cranial. L’actuació ha consistit a reconstruir en tres dimensions el tumor i les estructures òssies que l’envolten per planificar l’operació i facilitar les diferents fases.

D’aquesta forma s’han pogut definir les guies de tall i preparar la reconstrucció amb material a mida del malalt. Aquesta tècnica permet estalviar temps de sala d’operacions i preveure possibles complicacions. També implica una recuperació postoperatòria més ràpida del pacient. Hi ha participat un equip format per cirurgians maxil·lofacials, neurocirurgians i otorrinolaringòlegs, a més de professionals del Laboratori 3D.

160 intervencions amb planificació 3D

Gràcies a la consolidació del Laboratori 3D com a espai propi de disseny i fabricació de models, al Parc Taulí ja és possible l’abordatge d’intervencions quirúrgiques de diferents especialitats amb aquesta tecnologia, com cirurgia ortopèdica i traumatologia (COT), cirurgia pediàtrica, cirurgia vascular, endoscòpia digestiva, oncologia, i ara, neurocirurgia.

Els últims tres anys ja s’han fet més de 160 intervencions quirúrgiques amb planificació 3D, de les quals el 95% són de COT, que va ser l’especialitat pionera en la seva aplicació.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Hospitals