DETINGUTS 23-S

Centenars de persones reclamen a Sabadell l'alliberament dels set CDR detinguts el 23-S

L'acte va comptar amb intervencions de familiars i activistes com ara Tamara Carrasco i el raper Elgio

mani-sabadell

mani-sabadell

1
Es llegeix en minuts
ACN

Centenars de persones es van concentrar el dimecres 23 d’octubre a la nit al Racó del Campanar, al costat de l’Ajuntament de Sabadell, per reclamarl’alliberament dels set detinguts el 23-S per la Guàrdia Civil acusats de terrorisme, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per causar danys amb objectius estratègics. Persones que, un mes després, segueixen en presó preventiva a Soto del Real.

En l’acte hi van intervenir familiars dels detinguts i altres activistes represaliats com Tamara Carrasco i el raper Elgio, ha acusat l’Estat d’«utilitzar els set detinguts com a caps de turc» per evitar que el poble «aixequi la veu». A l’acte també hi van assistir els altres dos detinguts que fa un mes que van quedar en llibertat.

Sota el lema‘Un mes sense vosaltres, us volem a casa’, els concentrats han denunciat la detenció dels nou CDR.

Actes el dia 23 de cada mes

David Budría, un dels dos detinguts el 23-S que van quedar a llibertat, ha assegurat en declaracions a l’ACN abans de l’inici de l’acte que la concentració d’aquest dimecres és en recolzament dels set companys empresonats i dels detinguts durant les protestes contra la sentència del procés.

Just el dia que s’ha aixecat el secret de sumari, tot i que els advocats dels detinguts encara no han pogut accedir al seu contingut, Tamara Carrasco va defensar la necessitat de «sortir al carrer per continuar reivindicant el que és just malgrat les coaccions i amenaces de l’Estat».

Notícies relacionades

Actes com el d’aquest dimecres es repetiran el 23 de cada mes als municipis dels diferents detinguts. El pròxim tindrà lloc a Mollet del Vallès.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA