PRESUMPCIÓ D'INNOCÈNCIA

Farrés sobre l'empresonament dels CDR: «Cal deixar actuar la justícia i la policia en el marc d'un Estat de dret»

L'alcaldessa de Sabadell fa una crida a totes les forces polítiques per «rebaixar la tensió» i decideix ajornar el ple ordinari previst per a l'1-O

foto 3550555

foto 3550555

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, remarca que l’empresonament dels set CDR detinguts dilluns és una «decisió judicial» i adverteix que cal «deixar actuar la justícia i la policia en el marc d’un Estat de dret». 

Amb tot, Farrés ha expressat el seu respecte per la «presumpció d’innocència» i la seva solidaritat amb les famílies dels sabadellencs presos a Soto del Real. 

L’edil ha fet aquestes declaracions després d’una Junta de Portaveus extraordinària que s’ha celebrat aquest divendres i en què s’ha acordat suspendre la sessió del ple ordinari prevista per a l’1-O. «Hem pres la decisió després dels fets de les últimes hores», ha apuntat l’edil, que ha demanat a totes les formacions amb representació a l’Ajuntament que contribueixin a «rebaixar la tensió» a la ciutat.

Marta Farrés ha reconegut que les detencions i l’empresonament dels set CDR investigats per delictes de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per causar estralls han provocat una escalada de «tensió» a Sabadell.

L’alcaldessa ha expressat el seu respecte envers les decisions judicials i ha lamentat la situació. «No m’agrada que passin coses així, però crec que s’ha de deixar actuar la justícia i la policia en el marc d’un Estat de dret com el nostre». Així mateix, ha advertit que hi ha «presumpció d’innocència» i ha manifestat la seva solidaritat envers les famílies.

Ajornat el ple previst per a l’1-O

L’alcaldessa ha parlat després d’una Junta de Portaveus extraordinària que s’ha celebrat aquest divendres i en què s’ha decidit ajornar el ple corresponent al mes d’octubre, que precisament estava previst per a l’1-O.

«Hem pres la decisió arran dels fets de les últimes hores i veient que a la ciutat tenim un clima de cada vegada més tensió», ha apuntat l’edil, i ha assenyalat que aquest és «un gest polític» que fa el govern municipal per intentar calmar els ànims.

«Crec que tots els partits hauríem de posar el nostre gra de sorra», ha agregat, i ha advertit que aquesta és una responsabilitat «col·lectiva» i no només de l’executiu local perquè Sabadell s’ha convertit en «l’epicentre de moltes coses».

Notícies relacionades

En els últims dies, ERC, La Crida per Sabadell i JxCat han expressat el seu desacord amb la data fixada per a aquesta sessió del ple que finalment tindrà lloc dimecres 3 d’octubre a les cinc de la tarda.

Més notícies de Sabadell