SEGURETAT A LA FESTA MAJOR

Sabadell posarà policies de paisà i càmeres als concerts per prevenir agressions sexistes a la Festa Major

Els taxistes de la ciutat oferiran viatges gratuïts amb l'objectiu d'allunyar possibles víctimes de situacions de perill

reunion-seguridad

reunion-seguridad

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Sabadell ha engegat un dispositiu per prevenir les agressions sexistes durant la Festa Major d’aquest any. Entre les noves mesures de seguretat que s’implantaran, destaca la instal·lació de càmeres de seguretat a la zona deconcerts del Parc Catalunya, on també hi haurà agents de la Policia Municipal vestits de paisà i un equip integrat per educadors socials que estarà atent a possibles violències masclistes.

A més, els taxis oferiran assistència gratuïta amb l’objectiu d’allunyar una possible víctima d’una situació de perill i els autobusos urbans de les línies N1 i N4 faran parades intermèdies durant tota la nit.

Les mesures formen part de la campanya ‘Per una Festa Major sense violències masclistes’,que el consistori ha impulsat per fomentar les relacions lliures, respectuoses i igualitàries entre la ciutadania, fent una crida a la coresponsabilitat de tots per erradicar conductes sexistes o de caràcter LGTBIfòbic.

Policies de paisà entre el públic

En els espais de concerts hi haurà un equip de persones atent a possibles violències masclistes integrat per vuit educadores especialitzades. A més, hi haurà policies de paisà entre el públic dels grans concerts, per prevenir tocaments o agressions sexistes. Així mateix, el parc Catalunya estarà cobert amb un sistema de càmeres connectades als serveis de seguretat per evitar episodis d’aquesta mena.

En aquest marc, destaca la campanya ‘Mou-te Segura’, que oferirà cobertura a les dones en cas que se sentin en situació de vulnerabilitat. El col·lectiu del taxi col·laborarà en la prevenció de violències masclistes durant els dies de la festa i oferirà assistència, de forma gratuïta, per allunyar-se d’una situació de perill qualsevol persona que se senti amenaçada.

Bus nocturn gratuït

En paral·lel, aquests dies també funcionarà el servei de bus gratuït nocturn de les línies N1 i N4 durant tota la nit, així com les parades intermèdies per facilitar un punt de parada més proper a la destinació dels usuaris en horari de nit del servei.

Com a part del dispositiu preventiu, la Creu Roja i l’Ajuntament instal·laran l’estand de Som Nit, amb informació i material d’informació i prevenció. Així mateix, al costat del parc Catalunya hi haurà dos punts d’assistència sanitària que, a part de primeres cures oferirà, si és necessari, atenció psicològica.

Notícies relacionades

Per segon any s’instal·larà un Punt Lila a l’avinguda de Francesc Macià, com a espai d’informació i acompanyament davant de qualsevol situació de violència sexista o LGTBIfòbica que es pugui produir.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA