CALOR ALS JUTJATS

Justícia repara el sistema de climatització dels Jutjats de Sabadell

S'ha substituït el compressor avariat després que en les últimes setmanes s'hagin suspès diverses vistes per les elevades temperatures

 

  / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
ACN

Segons apunta el Departament de Justícia, el sistema de refrigeració dels Jutjats de Sabadell tornarà a funcionar amb normalitat a mitjans d’aquesta setmana. El Departament ha invertit 62.000 euros per canviar el compressor avariat per un de nou. Aquest dissabte 3 d’agost, un equip tècnic ha procedit a desmuntar l’aparell espatllat amb una grua de grans dimensions i ha pujat el nou amb el muntacàrregues que hi ha a l’interior de l’edifici.

Aquesta és una solució provisional. La definitiva serà el canvi de tot el sistema de refrigeració que, segons fonts del departament, està previst per al 2021 i suposarà una inversió de 3 milions d’euros. Aquests treballs arriben després que l’últim mes s’hagin hagut de suspendre desenes de vistes a causa de les elevades temperatures que s’han registrat a l’interior dels jutjats.

La història es repeteix

Els treballs que s’han dut a terme aquest 3 d’agost són els mateixos que Justícia va haver de fer fa dos anys quan el compressor del sistema de climatització dels Jutjats de Sabadell es va avariar i Inspecció de Treball va arribar a clausurar l’edifici.

Desgraciadament aquest 2019 la història s’ha tornat a repetir i el Departament ha hagut d’invertir 62.000 euros més per resoldre, almenys temporalment, el problema. Amb tot, fonts de Justícia han explicat a l’ACN que la previsió és que l’any 2021 es faci una reforma integral de la refrigeració de l’edifici.

L’últim mes l’activitat als Jutjats de Sabadell s’ha vist afectada per aquesta avaria. En diverses ocasions s’han superat de llarg els 27 graus a l’interior de l’equipament, cosa que ha obligat a suspendre declaracions i vistes. Entre aquestes destaca la compareixença com a testimoni pel 'cas Mercuri' de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

La situació ha generat malestar entre els membres del Col·legi de l’Advocacia de Sabadell, que el passat 25 de juliol van participar en una protesta juntament amb jutges i fiscals. Van denunciar la situació i van exigir un nou edifici judicial. Així mateix, van demanar "responsabilitats polítiques" i la "dimissió" de la conselleraEster Capella.

Carta de la consellera

Per la seva part, la titular de Justícia ha fet arribar una carta al degà del Col·legi de l’Advocacia de Sabadell, Manolo Hernández, en què assegura que la conselleria no disposa de cap immoble alternatiu ni té previst buscar-lo. Per això anima el Col·legi a plantejar quines millores fan falta i dur-les a terme entre tots.

Afirma que la inversió per remodelar tot el sistema de climatització "és compromesa", però indica que no es pot fer abans perquè està sotmesa als terminis de la Llei de Contractació. "Hem estudiat totes les vies per escurçar terminis però no és legalment possible", indica.

Notícies relacionades

La consellera ha aprofitat aquest text per confirmar que a finals d’aquest any es posaran en marxa dos nous òrgans judicials "malgrat que el Ministeri de Justícia es nega a assumir-ne el cost, tal com fa a la resta de l’Estat ". Per aquesta raó, explica Capella, la Generalitat se’n farà càrrec.

Més notícies de Sabadella l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA