El Parc Taulí de Sabadell participa en un projecte europeu per analitzar l'ús d'antibiòtics als hospitals

La Fundació Parc Taulí i el Grup d'Investigació de Malalties Infeccioses participen en el projecte EURIPHI

tauli3

tauli3 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Parc Taulí i el Grup d’Investigació de Malalties Infeccioses participen en el projecte EURIPHI, projecte Coordination and Apoyo Action (CSA) finançat pelPrograma Marc H2020 de la Comissió Europea. El Parc Taulí de Sabadell participarà enl’anàlisi de l’ús d’antibiòtics als hospitals, les barreres existents en les proves de diagnòstic ràpid i en la identificació i l’anàlisi de problemes en els serveis d’atenció integrada.

“Les organitzacions de contractació pública estan reconsiderant les pràctiques existents de compra amb l’objectiu de trobar solucions innovadores per fer front a nous reptes sanitaris”, expliquen des del Taulí.

A través del projecte EURIPHI, aquestes organitzacions volen fomentar noves aproximacions entorn del concepte de compra basada en valor (Value Based Public Procurement of Innovation). La visió compartida d’EURIPHI és generar “un marcd’avantatges més econòmics per als processos de licitació”, afirmen.

Diagnòstic ràpid per a malalties infeccioses

Aquest marc podria recolzar els processos de compra pública d’innovació i s’aplicarà en les àrees de diagnòstic ràpid per a malalties infeccioses i serveis d’atenció integrada. Una vegada identificades les necessitats per a cada àmbit, es treballarà en la preparació de futures propostes de compra pública d’innovació (PPI) o compra pública precomercial (PCP) per part dels membres d’EURIPHI.

Notícies relacionades

El consorci està format per 25 socis (organitzacions de contractació pública, referents estatals i regionals i proveïdors de serveis) de 10 països europeus diferents i té una durada de 18 mesos.

Més notícies de Sabadella l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA