Abocaments

Netejar les deixalles i els abocaments del rodal costa a Sabadell 10.000 euros cada mes

El volum d'abocaments va disminuir un 5% el 2018

rodal

rodal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant l’any 2018 l’ajuntament va recollir un total de 1.480 m3del Ripoll, dels quals 600 m3corresponen a grans abocaments. Respecte de l’any 2017, el volum d’abocaments ha disminuït lleugerament, al voltant d’un 5%.

El cost total de les hores dedicades l’any passat en la neteja d’aquests dos espais va ser d’uns 10.000 euros al mes, dels quals 2.200 euros es van destinar a netejar abocments. D’aquesta feina se n’encarrega CIPO, una cooperativa d’integració sociolaboral.

La majoria de deixalles es van recollir en les àrees de pícnic de Sant Julià d’Altura i de San Vicenç , en diferents rutes pel rodal i el parc fluvial del Ripoll. Els grans abocaments continuen sent objectes voluminosos –mobles, fustes, electrodomèstics– i  deixalles d’origen industrial o d’activitats –com pneumàtics de vehicle, pintures, etc.–.

D’altra banda, també es continuen retirant abocaments de fibrociment en diversos punts del rodal. Sovint es tracta d’antics dipòsits d’aigua i de restes de teulada d’uralita. Aquests residus s’han de gestionar mitjançant instal·lacions adequades –com els punts nets–, on els separen i els porten als gestors específics.

Notícies relacionades

“Per detectar els abocaments incontrolats, destaca la feina de seguiment que du a terme la unitat de vigilància rural de la policia municipal, però també els avisos que veïns i veïnes de Sabadell fan a l’ajuntament”, remarquen des del Consistori.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Escombraries