Esports

Sabadell es perfila com a Vila Esportiva Universitària

Serà la seu de la 35a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris 2019-2020

vilauniversitaria bc999222578cdd37396823ee928b3cab

vilauniversitaria bc999222578cdd37396823ee928b3cab

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han mantingut una de les primeres trobades perquè la ciutat es converteixi Vila Esportiva Universitària 2020, ja que les instal·lacions esportives municipals acolliran les competicions de la 35a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris, entre els mesos de novembre de 2019 i març de 2020.

La reunió va comptar amb la participació de la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, juntament amb responsables tècnics del servei d’Esports. Per part de la UAB hi ha assistit el vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura, Carlos Sánchez; el director del Servei d’Activitat Física (SAF), Andreu Benito, i el cap de Projectes del Servei d’Activitat Física, Agustín Serra.

L’elecció de la ciutat com a seu dels campionats ha sigut promoguda per la UAB, encarregada aquest any de coordinar l’Esport Català Universitari amb el recolzament de la resta d’universitats catalanes. L’equip de govern de la UAB ha pensat a Sabadell per la qualitat dels seus equipaments esportius, la capacitat tècnica per absorbir aquest tipus de campionats, la proximitat entre instal·lacions i amb la mateixa UAB i, també, perquè a Sabadell hi ha la seu de la facultat d’Economia i Empresa de l’Autònoma.

Qualitat de les instal·lacions

En paraules de Marisol Martínez, “és un orgull que les instal·lacions esportives de Sabadell siguin la seu d’una competició que reunirà més d’un centenar d’equips de les diferents universitats catalanes i que posarà novament en relleu la qualitat de les instal·lacions esportives de la ciutat”.

Per a la regidora, l’esdeveniment permetrà promocionar Sabadell i potenciar encara més el turisme esportiu, una de les dues tipologies de visitants que actualment rep la ciutat.

Aquesta competició té l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre les persones integrants de les comunitats universitàries, ja que poden hi participar estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis.

Competències en equips i individuals

Quant a les competicions per equips hi haurà bàsquet femení i masculí; futbol 11 masculí; futbol 7 femení; futbol sala masculí i femení; handbol masculí i femení; rugbi 7 masculí i femení, i voleibol femení i masculí.

La competició no es limita, però, als esports d’equip. Hi ha programat un gran nombre d’esports individuals, com l’atletisme, la natació, la carrera de muntanya, el karate, el tennis o la mitja marató, entre d’altres.

Notícies relacionades

El campionat es fa cada any a una població per potenciar la vinculació de la universitat amb la societat i donar-li més visibilitat. Així, Sabadell agafarà el relleu de l’Hospitalet de Llobregat, que és la seu aquest 2019, després que ho hagin sigut també Cornellà de Llobregat, Barcelona, Igualada i Sant Cugat del Vallès.

Més notícies de Sabadell

Temes:

UAB