Trànsit

Sabadell no cobra la zona blava als cotxes elèctrics

Els vehicles amb etiqueta ECO paguen el 50% de la taxa

zona-blava 46f11c1e1cf4c8d63a592857fb4eab05

zona-blava 46f11c1e1cf4c8d63a592857fb4eab05

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els vehicles amb etiquetes oficials i amb etiqueta ECO disfruten de bonificacions en la taxa d’estacionament a la zona blava de Sabadell des de principis d’any. Així ho va aprovar el Ple municipal el desembre del 2018 en la modificació de l’ordenança corresponent.

El consistori pren com a referència els distintius oficials de l’autoritat competent, en aquest cas la Direcció General de Trànsit del Govern. Es tracta, d’una banda, dels vehicles amb etiqueta blava, que tenen una bonificació del 100% de la taxa de zona blava. Són bàsicament vehicles elèctrics purs, híbrids endollables amb autonomia superior elèctrica de 40 km i vehicles amb pila d’hidrogen. D’altra banda, els que porten el distintiu ECO gaudeixen d’una bonificació del 50% de la taxa.

“Els usuaris que tenen alguna d’aquestes etiquetes i volen disfrutar de la bonificació han d’inscriure el vehicle i aportar la documentació acreditativa a l’Ajuntament”, expliquen des del Consistori. De moment, aquestes bonificacions només s’apliquen si l’usuari utilitza l’aplicació mòbil de l’empresa que gestiona els parquímetres a compte de VIMUSA, actualment ElParking.

Notícies relacionades

Els vehicles bonificats tenen les mateixes restriccions de temps màxim autoritzat d’estacionament que els altres, temps que està indicat en els senyals de cada zona blava.

Més notícies de Sabadell