Servei públic

Els treballadors desconvoquen la vaga després de l'acord entre l'Ajuntament de Sabadell i Smatsa

Es convocarà la comissió de seguiment tècnic per revisar el catàleg de serveis i buscar millores en el marc del pressupost assignat

zentauroepp41763064 sabadell empresa de residuos smatsa camiones de basura recic180124150911

zentauroepp41763064 sabadell empresa de residuos smatsa camiones de basura recic180124150911 / Nuria Puentes

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els treballadors de Smatsa, l’empresa responsable del servei de neteja i recollida de residus de Sabadell, han desconvocat la jornada de vaga prevista per a aquest dilluns i demà, dimarts, després del’acord al qual la direcció va arribar diumenge amb l’Ajuntament i que implica que Smatsa retirarà l’ERO que afecta 43 empleats.

A més, el Consistori es va comprometre a arxivar l’expedient per intervenir la companyia. La plantilla ha pres la decisió per majoria en una assemblea que es va celebrar a primera hora del matí.

Està previst que en les pròximes hores es convoqui la comissió de seguiment tècnic que estableix el contracte perrevisar i millorar l’actual catàleg de serveis d’acord amb el pressupost vigent.

A part, l’empresa i l’Ajuntament han assumit el compromís de crear una taula politicotècnica per fer seguiment de l’acord cada 15 dies, que podrà ser convocada per qualsevol de les dues parts. La primera trobada serà el 14 de desembre.

L’inici del conflicte entre Smatsa i l’Ajuntament de Sabadell va ser un presumpte sobrecost en el servei que l’executiu local va detectar el 2017. El Consistori va obrir diversos expedients a la companyia i va promoure una inspecció tècnica de facturació per obligar Smatsa a cobrar pels serveis prestats amb el preu contractual que va oferir, i no segons els equips que posava a disposició.

La companyia va considerar que aquest sistema implicaria que deixés d’efectuar 4.033 serveis anuals, la qual cosa, segons els seus càlculs, suposava una reducció d’1,2 milions d’euros anuals de facturació.

Notícies relacionades

Per tot això, el 16 de novembre passat l’empresa va anunciar un Expedient de Regulació d’Ocupació per acomiadar 43 treballadors dels prop de 400 que té la companyia.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Acomiadaments