Educació

El catedràtic de Farmacologia Josep-Eladi Baños serà el rector de la UVic-UCC

L'entitat vol consolidar el projecte d'universitat basat en la internacionalització, la docència, la investigació i el creixement territorial

foto-je-baos

foto-je-baos

1
Es llegeix en minuts
EFE

El doctor en Medicina i catedràtic de Farmacologia per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Josep-Eladi Baños Díez (Sabadell, 1958) serà el pròxim rector de la UVic-UCC.

El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) ha designat Josep-Eladi Baños com a candidat a rector de la UVic-UCC en una sessió plenària que va tenir lloc divendres 30 de novembre.

El pròxim 11 de desembre, Baños haurà de presentar el seu programa de govern en un claustre extraordinari que el votarà i emetrà un informe, no vinculant, sobre el seu contingut i en vista d’aquest pronunciament, el Patronat l’anomenarà rector, si així ho considera.

Josep-Eladi Baños rellevarà Joan Masnou, rector en funcions de la UVic-UCC des del juliol, quan va acabar el mandat del rector Jordi Montaña i el candidat Oriol Amat va renunciar al lloc.

En una roda de premsa, la presidenta del patronat de la FUB i alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha definit el candidat com una persona "amb un gran historial acadèmic", una gran experiència "en investigació i docència i una gran capacitat de gestió" que "consolidarà el projecte d’universitat basat en la internacionalització, la docència, la investigació i el creixement territorial".

El vicepresident primer de la FUB i alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha definit el pla de govern de Baños com a "complet i que atén totes les necessitats de governança de la UVic-UCC". En aquest sentit, ha assegurat que és un candidat a rector "estimulant que entén aquesta universitat amb personalitat pròpia".

Josep-Eladi Baños Díez, doctor en Medicina i catedràtic de Farmacologia per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), és director del Grup d’Investigació Educativa en Ciències de la Salut (2017) i del Programa Margalida Comas per a l’excel·lència docent de les universitats catalanes de la Generalitat de Catalunya (2017).

En l’àmbit de gestió ha sigut vicerector de Docència i Ordenació Acadèmica (2005-2013) i vicedegà de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida (2004-2005).

Notícies relacionades

Va ser professor de Farmacologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (1983-2002), professor visitant a la Universitat de Xile (2003-2011) i associat de la Bloomberg School of Public Health de la Johns Hopkins University (2009-2011).

Més notícies de Sabadell