Espais per a la ciutat

L'antiga estació de FGC de Sabadell Rambla reobre com a referent de formació ferroviària

També es converteix en un espai de «memòria ferroviària local i de la comarca» amb una exposició permanent sobre les diferents etapes del ferrocarril al Vallès

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’antiga estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sabadell Rambla, inoperativa des de setembre del 2016, s’ha inaugurat sota el nom d’Espai Sabadell Rambla amb la voluntat que sigui “cert punt de trobada” de la formació ferroviària europea.

Així ho ha exposat el president de FGC, Enric Ticó, qui ha explicat que aquesta nova iniciativa també és un espai de “memòria ferroviària local i de la comarca” amb una exposició permanent sobre les diferents etapes del ferrocarril a la ciutat i el Vallès, i un centre de negocis per oferir entitats i empreses.

Ticó ha detallat que, amb aquestes iniciatives, FGC ha ingressat fins ara 650.000 euros, i ha explicat que en els últims mesos han passat per l’Espai Sabadell Rambla gairebé un miler de persones de la companyia per formar-se en 39 cursos.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha dit que, a més de l’ensenyament que s’ofereixi al personal de la ferroviària, també es farà a altres cossos de la Generalitat.

La reobertura de l’emblemàtica estació sabadellenca, es va inaugurar el 1925, ha aconseguit una jornada tècnica, que porta per títol ‘Estacions de futur. Ciutat i estacions’, un aspecte que ha posat de relleu Font, ja que “el seu paradigma està canviant”.

Notícies relacionades

Font ha posat com a exemple l’antiga estació Sabadell Rambla, on “no s’han fet botigues, ni un gimnàs, ni un supermercat”, i ha deixat entreveure que les futures estacions podrien ser, entre altres coses, un punt de distribució de comerç electrònic, recordant que cal valorar el context en què es troben.

Les noves instal·lacions aprofiten el fet que sigui una antiga estació perquè es puguin fer pràctiques dins d’un túnel i amb els equipaments d’una estació convencional.