Eleccions catalanes

Sabadell dona la victòria al bloc independentista

ERC, JuntsxCat i la CUP sumarien en coalició un 38% dels vots

Ciutadans es beneficia de la separació de JuntsxSí i se situa en primera posició amb un 28,3%

1
Es llegeix en minuts
LAURA MARÍN / SABADELL

Sabadell segueix apostant pel bloc independentista. Si ERC i JuntsxCat haguessin tornat a presentar-se junts, assolirien un 33,7% dels vots, que, sumats als de la CUP, arribarien gairebé al 38%. Malgrat això, el bloc independentista perd gairebé 5 punts percentuals respecte a les eleccions de 2015 i Ciutadans s'aprofita per situar-se en la primera posició, guanyant aquesta jornada amb un 28,3%.

De manera individual, ERC se situa en segona posició amb un 20% dels vots, JuntsxCat en tercera amb un 16,5% i la CUP és la sisena, perdent gairebé cinc punts percentuals de vots, passant dels 9,6% el 2015 als 4,1% en la jornada d'avui.

En línia amb els resultats de Catalunya, el PSC es queda en quarta posició, tot i que a Sabadell es recupera lleugerament respecte a les de 2015 i aconsegueix un 16,2% de vots. També els sabadellencs situen Catalunya en Comú – Podem com a cinquena força, amb 322.220 vots (9%).

Per la seva banda, el PP perd gairebé la meitat dels vots, i és l'opció només per a un 3,7% de sabadellencs.

Notícies relacionades

La participació al municipi ha incrementat en més de quatre punts, passant del 78,7% el 2015 al 82,9% en aquestes eleccions.

Més notícies de Sabadell