Mobile Learning Awards

Un col·legi de Sabadell, premiat per la seva iniciativa per implementar la tecnologia

Fins a 114 projectes han participat en aquesta edició dels premis que s'han lliurat en el marc del Mobile World Congress

1
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

La creació d'un robot DIY (fet per tu mateix en les seves sigles en anglès) i una iniciativa per implementar les tecnologies per a l'aprenentatge i el coneixement a l'aula evitant la bretxa digital, han guanyat els Mobile Learning Awards 2017.

El primer, ‘Otto, el robot biped’, és del col·legi El Turó, de Montcada i Reixac, i s'ha imposat en la modalitat d'experiències i propostes d'aula amb tecnologies digitals per part dels docents. Això ha permès els alumnes experimentar totes les fases de creació d'un robot, impressió 3D, muntatge i programació.

El segon és del col·legi Joan Sallarès i Pla, de Sabadell, i ha estat el millor en la modalitat de col·legis innovadors en l'aplicació de les tecnologies en la categoria de centres. El projecte ‘Les TAC a l'abast de tothom’ fomenta una educació integradora de qualitat, facilitant l'accés a la tecnologia a tots els alumnes en un centre d'alta complexitat amb un percentatge molt important d'alumne immigrant.

En aquesta mateixa modalitat, l'escola Els Estanys de Castell-Platja d’Aro, ha estat premiada pel projecte ‘Robòtica educativa’, mentre que el tercer premi ha anat a parar a mans de l'IES Quatre Cantons de Barcelona, pel projecte ‘Arqueologia industrial al Poblenou de Barcelona’.

En la categoria d'AMPA s'ha premiat ‘Dels videojocs als Serious Games a l'aula’, de l'escola Enric Cassasses, també de Sabadell, una iniciativa que introdueix aspectes de programació informàtica i resolució de problemes matemàtics a partir de l'ús de videojocs.

En la modalitat d'experiències i propostes d'aula també s'ha premiat, en la categoria docent, l'IES Jaume Huguet de Valls, pel projecte ‘Programació creativa’ de videjocs, i el col·legi Vedruna de Ripoll pel projecte ‘Cada gota compta’.

En la categoria d'estudiants, el premi ha anat per ‘Animals de fuga’, de la Universitat de Girona, un projecte que busca despertar l'interès de l'alumnat cap a la imatge i els programes de tractament d'imatge com a recurs educatiu.

Notícies relacionades

Els Mobile Learning Awards són guardons emmarcats en el programa mSchools, que pretén incentivar el desenvolupament, la creació i l'aprenentatge amb les tecnologies mòbils per fomentar l'esperit emprenedor i el treball en equip entre els joves estudiants.

Més notícies de Sabadell