29 maig 2020

Anar al contingut

Manuel Bustos: "Destorbava moltes persones"

L'exalcalde atribueix el cas, quatre anys després que sortís a la llum, a un "interès polític" i assegura que "a vegades la justícia no és tan justa"

ACN / SABADELL

L'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustosassegura que “destorbava moltes persones” i que “hi havia un interès polític” a fer-lo caure. En unes declaracions a TV3, Bustos assenyalava que “era una persona incòmoda” per al govern de la Generalitat de l'època perquè “defensava els municipis i l'autonomia municipal aquí i a tot arreu”.

El cas Mercuri compleix quatre anys amb una única sentència ferma, en la que Manuel Bustos està condemnat a un any i quatre mesos de presó i una multa de 60.000 euros per tràfic d'influències. Bustos explica que acata la sentència però que no la comparteix. “A vegades la justícia no és justa”, diu.

Manuel Bustos explica que és una “persona transparent i massa vehement”. “Jo estava al costat de la gent i guanyava les eleccions, i hi havia algú que no estava conforme”. “Em consta que hi havia molta gent interessada a fer caure Manuel Bustos”, revela. “Molestava als que són responsables d'haver muntat el cas Mercuri”, afegeix.

L'exalcalde, apel·lant a la  conjura, s'ha preguntat per què ell és l'únic polític que ha estat investigat durant sis anys pels Mossos. “¡L'únic! ¿No havia ningú més?”, exclama.

Respecte a la sentència per tràfic d'influències, Bustos considera injust haver estat condemnat per “opinar que un càrrec de confiança era la persona més adequada per a un urbanisme tan complex com el de Montcada”. “Això ho explica a qualsevol polític i li dirà que és una bajanada”, assegura.

La de Montcada és l'única de les 38 peces del cas Mercuri per la qual Manuel Bustos ha estat condemnat. El jutge va considerar que l'exalcalde havia forçat la col·locació a dit d'una coneguda, Carmina Llumà, a l'Ajuntament de Montcada i Reixac. A Bustos li va caure una pena d'un any i quatre mesos de presó, una multa de 600.000 euros i la inhabilitació durant quatre anys i mig per exercir qualsevol càrrec polític.

Actualment queden 15 peces en fase d'instrucció i més de la meitat de les peces ja s'han arxivat.

Més notícies de Sabadell a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA