La Simfònica del Vallès s'acomiada de Comediants traient la música als carrers de Sabadell

L'orquestra vallesana tanca un any d'experimentació escenogràfica amb l'èxit d'haver augmentat en públic i ingressos durant aquesta temporada

El gerent de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Alberto Sampablo, i el director artístic de Comediants, Jaume Bernadet, valoren aquest any de treball conjunt de les companyies. / {ACN}

1
Es llegeix en minuts
ACN / Sabadell

L'Orquestra Simfònica del Vallèsha tret els instruments als carrers deSabadell, aquest dijous, per celebrar el final d'una temporada marcada per la col·laboració entre l'orquestra i la companyia de teatreComediants. Després d'un any treballant junts, la Simfònica del Valls i Comediants donen per acabada l'"aventura" que els ha portat a experimentar amb una nova escenografia i llenguatge visual i poètic per atraure nous públics i generar noves emocions als seusconcertssimfònics.

"Ha estat un camí difícil, ple d'obstacles com la por o el ridícul" ha reconegut el gerent,Alberto Sampablo, recordant que els músics no estaven acostumats a actuar a l'escenari. Però l'aventura ha estat "molt gratificant", tot un "èxit", va afegir Sampablo. De fet, la Simfònica del Vallés ha registrat aquesta temporada per tercer any consecutiu un augment de l'1, 9% en el volum d'ingressos dels seus concerts i actuacions, i ha rebut més de 25.000espectadors, un 3% més que la temporada passada. Unes xifres molt ben valorades pels responsables de l'orquestra, especialment tenint en compte l'increment de l'IVA en els espectacles de cultura i les conseqüències que aquest fet i la crisi està tenint en altres àmbits.

També des de Comediants, el seu director artístic,Jaume Bernadet, ha qualificat d'un autèntic "plaer" la col·laboració de la companyia de teatre amb l'orquestra simfònica. Assegura que, també a ells, l'experiència els ha ensenyat a buscar nous límits per aconseguir fer concerts simfònics totalment diferents, buscant noves maneres de "fer arribar les emocions a través dels cinc sentits, i no només el sonor".

Bernadet confia que l'empremta de Comediants en l'orquestra hagi servit per "crear una llavor, que a partir d'ara segueixi creixent". Encara que la col·laboració entre les dues formacions acaba aquí, cap de les dues parts no va descartar noves col·laboracions en el futur. "Avui acaba aquest viatge, és un final però també una porta oberta cap al futur", va afirmar Sampablo en l'acte de balanç de la temporada celebrat aquest dijous a la seu de l'orquestra.

Notícies relacionades

La companyia simfònica assegura que l'objectiu de la col·laboració amb Comediants era incorporar i aprendre aquesta nova dimensió poètica en tots els seus concerts, i que aquesta pràctica i sobretot l'experimentació d'aquest vessant escenogràfic a partir dels moviments dels músics continuarà estant present d'ara endavant.

Llegiu altres informacions de la ciutat en l'edició local de Sabadell