26 maig 2020

Anar al contingut

Arran de la Covid-19

Torroella garanteix l'accés a les platges fins i tot en hores punta

L'ajuntament assegura que hi haurà lloc per a tothom, que suposen uns 40.000 usuaris diaris de mitjana

El Periódico

Torroella garanteix l'accés a les platges fins i tot en hores punta

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí (Girona) assegura que les platges de l’Estartit tenen prou capacitat per acollir tots els banyistes que hi vulguin anar un dia punta, mentre poden complir les restriccions per evitar contagis per coronavirus, informa l’ACN.

El consistori reconeix que caldrà ressituar els usuaris, tot i que tothom, «fins i tot en cas de màxima ocupació», podrà disfrutar de les platges ja que hi ha prou espai. A més, l’ajuntament treballa per engegar un dispositiu que permeti assegurar «les màximes mesures de seguretat» amb «les mínimes restriccions possibles». En aquest sentit, l’ajuntament reforçarà la plantilla d’agents cívics i d’informadors a la zona de bany. 

Aquesta és la principal conclusió d’un estudi que ha dut a terme l’àrea de Gestió Costanera i Platges per avaluar la capacitat de càrrega i les mesures a adoptar una vegada arrencada la temporada de bany, prevista en la fase 2 de la desescalada, ja que tot indica que les comarques de Girona hi accediran a partir del dilluns 1 de juny.

L’estudi s’ha fet tenint en compte la capacitat de càrrega de les platges Gran, la Pletera i Mas Pinell, les de més extensió del municipi. S’ha tret la conclusió que en cas de màxima ocupació, cada banyista disposaria de 5,27 metres quadrats, per sobre del límit de distanciament amb què treballa l’Estat.

40.000 usuaris diaris

Els càlculs s’han fet tenint en compte que les platges del municipi acullen, en temporada alta, una mitjana de 40.000 usuaris diaris. Els agents cívics i els informadors que treballaran a la zona tindran la funció d’anar avaluant l’afluència de banyistes a cada sector i donar informació per fer complir els requeriments sanitaris.

L’estratègia passarà, prioritàriament, per redistribuir el flux dels banyistes i advertir personalment a través de senyals i mitjans propis. L’Ajuntament de Torroella i l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit confien que trobaran la «màxima complicitat i comprensió» per part dels banyistes. D’aquesta manera, es farà compatible el compliment de les mesures de distanciament i de seguretat sanitària. Alhora, des de l’ajuntament s’intensificaran les mesures de desinfecció i neteja.