On Catalunya

Arrencada de temporada

Disset municipis del litoral català demanen poder començar ja a preparar l'espai a les platges

zentauroepp53314655 soc sitges deporte200504194136

zentauroepp53314655 soc sitges deporte200504194136 / Susanna Saez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Disset municipis del Garraf i del Baix Camp han demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que autoritzi l’inici del muntatge de les instal·lacions de serveis públics i privats a les platges «amb més de 15 dies d’antelació, o com a molt tard el 25 de maig», informa l’ACN.

La demanda es fa amb l’objectiu d’afavorir la recuperació econòmica i la reactivació dels serveis «amb totes les garanties sanitàries». A part, i tenint en compte la crisi econòmica derivada de la pandèmia, els mateixos municipis han demanat el Ministeri per a la Transició Ecològica que exoneri els concessionaris de serveis a les platges de pagar les taxes d’ocupació des del començament de la pandèmia i fins a final d’any.

Notícies relacionades

Els municipis que fan aquestes peticions, agrupats en la Taula per a un Litoral Sostenible, són Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i l’Hospitalet de l’Infant, que representen 110 quilòmetres del litoral mediterrani.