Possibles licitacions el 2024

El Parlament es compromet unànimement amb la reivindicació de l’estació de la Llana de Rubí

  • L’esperada Fira de la cervesa artesana arriba a Rubí acompanyada de la restauració local

El Parlament es compromet unànimement amb la reivindicació de l’estació de la Llana de Rubí

Robert Ramos

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat unànimement instar la Generalitat a iniciar els tràmits per licitar el projecte de la segona estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Rubí (el Vallès Occidental), a la Llana, durant el 2024. L’acord també insta a reservar la partida econòmica corresponent al pressupost català de l’any vinent.

La comissió de Territori ha tornat a debatre sobre la segona estació de Rubí a proposta dels grups del Partit dels Socialistes de Catalunya i En Comú Podem (ECP) que, a instàncies de les agrupacions rubinenques, havien entrat una proposta de resolució sobre la demanda històrica d’una segona estació a la ciutat.

Declaració de Can Serra

La construcció d’una segona estació dels FGC a Rubí és una reclamació amb més de 15 anys de recorregut. El primer estudi sobre el seu interès va ser encarregat el 2007 per l’ajuntament en el marc del POUM i ja va concloure que la rendibilitat de la inversió era positiva.

Des d’aleshores, la idea s’ha anat perfilant i ha sigut incorporada en diverses ocasions a la planificació del Govern català. Hi ha fet referència el Pla territorial metropolità de Barcelona 2010, el Pla director d’infraestructures 2011-2020, el Pla director d’infraestructures 2021-2030 i el Pla específic de mobilitat del Vallès 2021. No obstant, el projecte mai s’ha dotat pressupostàriament i no s’ha arribat a elaborar l’estudi constructiu.

L’estació de la Llana s’ubicaria al carrer del Castell, a 1,8 km de l’estació actual, i donaria servei a l’àmbit nord i nord-oest del municipi. La demanda prevista de l’estació de la Llana és de 4.100 persones per dia feiner.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Rubí i l’entitat Fem Vallès van formalitzar al setembre la Declaració de Can Serra, que insta la Generalitat de Catalunya a construir una segona estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al Polígon d’Activitat Econòmica de la Llana.

El text compta amb el suport de totes les forces polítiques del Ple de l’Ajuntament de Rubí i d’una àmplia representació del teixit econòmic i social de Rubí i de la comarca. La declaració recorda que Rubí, malgrat que és un dels municipis més poblats del Vallès, amb 78.500 habitants (2021), només disposa d’una estació d’FGC al sud de la trama urbana i que, per tant, ofereix una cobertura deficient a bona part de la ciutat.