Activitat de ciutat

La famosa carrera que Rubí recupera aquest any

  • La víctima de ‘La manada’ de Rubí denuncia violacions reiterades

  • Rubimot: l’eina digital activada a Rubí per conèixer el comerç local

La famosa carrera que Rubí recupera aquest any
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí (Vallès Oriental) acollirà la 6a Carrera solidària contra el càncer infantil que organitza l’associació benèfica Camina, Corre i Balla contra el càncer infantil, formada per membres de la comunitat educativa de l’Escola Balmes, el diumenge 14 de maig.

La carrera solidària va néixer el 2015 a iniciativa de l’Associació de Famílies (AFA) de l’escola i el centre educatiu.

Recentment, els impulsors de l’activitat s’han constituït com a associació benèfica sense ànim de lucre amb el nom de la seva activitat més multitudinària, la carrera Camina, Corre i Balla. L’activitat, que compta cada any amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, se celebrarà de nou a les pistes d’atletisme de Can Rosés i les aportacions recaptades es destinaran íntegrament a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu.

L’esdeveniment obrirà amb l’entrega de dorsals a partir de les 8 h. El programa inclou la carrera d’adults (de 9 a 10.15 h), una ‘masterclass’ de zumba (de 10.30 a 12 h), les carreres infantils (12.30 a 13.45 h) i un dinar popular a partir de les 13 h.

La inscripció a la carrera per a persones adultes i a la classe de zumba és de 12 euros i la paella popular, 5 euros. La carrera infantil és gratuïta.

El Servei d’Emergències de Catalunya (SEM) s’afegeix també a l’activitat amb un taller de reanimació cardiopulmonar per a famílies (9 a 12 h). L’organització també posa a disposició de la ciutadania un dorsal solidari, pensat per a aquelles persones que volen col·laborar amb la iniciativa sense realitzar exercici físic. Les inscripcions es poden fer en línia a través de la web de l’entitat o el mateix dia de l’esdeveniment a Can Rosés, si hi ha dorsals disponibles.

Durant la presentació de la carrera, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha reiterat el suport municipal a la iniciativa: «Sempre ens trobarà al seu costat. Aquesta carrera s’ha convertit en un esdeveniment solidari de ciutat amb l’alumnat de l’Escola Balmes com principals ambaixadors i ambaixadores». La màxima regidora ha felicitat l’entitat per tota la feina realitzada i ha animat tothom a participar-hi perquè torni a ser un esdeveniment multitudinari.

En nom de l’organització, César Obea Castillo ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i de tots els patrocinadors: «Agraïm el suport de l’escola, de l’Ajuntament de Rubí i de l’alcaldessa, que sempre té temps per nosaltres. Moltes gràcies per la col·laboració i el suport que ens dona sempre. Per a nosaltres és més fàcil organitzar un esdeveniment com aquest quan tothom col·labora».

El director de l’Escola Balmes, Carlos Camí Pericó, ha assegurat que «estem molt orgullosos i agraïts que una iniciativa així surti de les famílies del centre. Això és el que fa gran l’escola: que la comunitat educativa s’organitzi per contribuir a millorar el món».

Notícies relacionades

Des de la primera edició de la carrera, la iniciativa ha aconseguit donar més de 21.000 euros a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí Barcelona