Rubí impulsa una programació per desmuntar prejudicis i promoure el pensament crític

La iniciativa inclou espectacles, tallers i xerrades en diferents espais de la ciutat del 13 al 28 d’abril

Rubí impulsa una programació per desmuntar prejudicis i promoure el pensament crític

Ayuntamiento Rubí

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí, a través del servei de Ciutadania, impulsa una nova edició, la Quinzena de les diversitats, una programació d’activitats que vol combatre els estereotips i prejudicis i reivindicar la diversitat com a valor positiu i enriquidor. La proposta, que tindrà lloc entre el 13 i el 28 d’abril, inclou espectacles, tallers i xerrades en diferents espais de la ciutat.

La Quinzena de les diversitats arrenca el 13 d’abril amb la creació d’un mural participatiu que reivindicarà el Dia Mundial del Petó a l’Espai Jove Torre Bassas (17.00 h). El 17 d’abril, es reinaugura a l’equipament del carrer de Sabadell el Museu Trans, a la segona planta de l’Espai Jove, amb una exposició on es representen gèneres no binaris de diferents països del món. El 21 d’abril, per donar visibilitat i aspecte més inclusiu a la Torre Bassas, es pintaran els bancs de la porta amb els colors de les banderes LGTBI (17.30 h) en una activitat organitzada pel col·lectiu Kaipé.

El Sàhara també serà protagonista de la Quinzena de les diversitats. El 18 d’abril la Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà una jornada cultural sobre el Sàhara, que inclou la inauguració de l’exposició Wangala, dona sahrauí, visons de resistència (Federació ACAPS, Soroll Photo i Novact), que es podrà visitar fins al 2 de maig; un berenar amb te i pastes ofert per Rubí Solidari i la projecció de tràiler del documental ‘Niñas de Arena’, que compta amb el suport de Rubí Acull.

La jornada es tancarà amb una taula rodona amb la regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Rubí, Elena Montesinos i Pujante i Abidin Bucharaya, representant del Front Polisario a Catalunya.

El programa també incorpora l’acte de clausura del projecte Biblioteca Humana el 25 d’abril de 10.00 a 13.00 h, al pati de l’Ateneu.

Propostes culturals

Notícies relacionades

L’espectacle ‘Danses per la pau’, a càrrec de la companyia Bufanúvols, es podrà veure el 25 d’abril a la plaça davant del Centre Cívic del Pinar - La Cruïlla (17.30 h) i el 27 d’abril a la plaça Neus Català i Pallejà (17.30 h). L’obra de teatre interactiu Siyahamba, de la companyia Frec a Frec Teatre, es proposa el 27 d’abril a les 19.00 h a l’ Ateneu Municipal. - El 28 d’abril, a les 18.00 h, l’escriptor Ioussef el Maimouni presenta a la Biblioteca Mestre Martí i Tauler el llibre ‘Nadie salva a las rosas’, amb el suport de la Red Antirumores.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí