8-M 2023

El 8-M a Rubí: més de 50 activitats i la segona edició de les Jornades Feministes

L’acte central serà la lectura del manifest institucional el 7 de març a la plaça Pere Aguilera

El 8-M a Rubí: més de 50 activitats i la segona edició de les Jornades Feministes

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La reivindicació del 8 de març –Dia Internacional de les Dones– arriba a Rubí (Vallès Occidental) amb un programa d’una mica més de 50 activitats esportives, lúdiques, culturals i divulgatives entre les quals s’inclou la segona edició de les Jornades Feministes.

L’acte central d’aquest any, i com ve sent habitual en passades edicions, és la tradicional lectura del manifest. L’acte tindrà lloc el dia 7 a la plaça Pere Aguilera, deixant així el 8-M gairebé lliure d’actes públics.

La programació va arrencar dijous passat amb la primera sessió de les Jornades Feministes, centrada en la literatura com eina de transformació feminista. L’activitat es completarà amb un taller sobre violències masclistes cap a dones grans (el 14 de març a Rubí Forma), la conferència Les Dones i la Ciència (el 7 de març a l’Aula Extensió Universitària) i el Dia de la Visibilitat Trans (el 31 de març).

De la planificació també destaca la recuperació del Ball de Dones, que tindrà lloc en dues sessions: el divendres 10 i el dissabte 11 de març a les 22h al Celler. Per assistir serà necessari disposar d’invitacions que es podran recollir els dies 6, 7 i 8 de 16 a 18.30h al carrer Prim 33-35, 2a. Hi ha un màxim de dues invitacions per dona.

Notícies relacionades

Paral·lelament, al llarg de tot el mes es podran veure sis exposicions de temàtica feminista, hi haurà múltiples activitats de caràcter cultural (tallers, visites, certàmens de relats) i activitats esportives, entre d’altres. El programa complet ja es pot consultar ‘online’.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí