Sostenibilitat

Rubí se situa com el tercer municipi català amb més densitat d’instal·lacions fotovoltaiques

Les xifres es tradueixen en nou instal·lacions d’aquest tipus per cada 1.000 habitants

Rubí se situa com el tercer municipi català amb més densitat d’instal·lacions fotovoltaiques

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segons dades de l’Observatori d’Autoconsum de Catalunya corresponents al 31 de desembre del 2022, Rubí (Vallès Occidental) se situa com el tercer municipi de Catalunya en densitat d’instal·lacions fotovoltaiques (nou instal·lacions per cada 1.000 habitants), el cinquè municipi amb més nombre total d’instal·lacions (714) i el sisè amb més potència instal·lada (5,7 MW).

El gran boom de construcció d’aquest tipus d’instal·lacions a la localitat va tenir lloc el 2022, amb més de 500 instal·lacions, la gran majoria, en vivendes unifamiliars. Les principals causes que han afavorit aquest creixement exponencial, ressalta el consistori, han sigut l’elevat cost de l’electricitat, les ajudes i bonificacions fiscals que la ciutadania té al seu abast i la tasca informativa feta pel personal de la unitat Rubí Brilla.

La voluntat del consistori és continuar treballant per ampliar aquestes dades. El 2023, Rubí Brilla se centrarà a potenciar la construcció d’instal·lacions solars fotovoltaiques als blocs de pisos i a les comunitats veïnals.

Notícies relacionades

«Hem celebrat una sessió amb els administradors de finques, que són un agent clau per impulsar aquestes instal·lacions i perquè la ciutadania sàpiga que compartir l’energia solar és possible», ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí