164a Festa de Sant Antoni Abat

Prop de 150 cavalls van passejar pels carrers de Rubí en la Rua dels Tres Tombs

La desfilada ha pogut recuperar el seu recorregut habitual després de les moficiaciones per la pandèmia

Prop de 150 cavalls van passejar pels carrers de Rubí en la Rua dels Tres Tombs

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí (Vallès Occidental) s’ha bolcat un any més en la Festa de Sant Antoni Abat, que compleix ja la seva 164 edició. La celebració, després de modificacions per la pandèmia, ha pogut tornar aquest 2023 a les dates habituals del mes de gener i ha recuperat el recorregut tradicional de la desfilada dels Tres Tombs, el seu acte més multitudinari pel qual van desfilar prop de 150 cavalls.

La festa es va iniciar divendres amb l’eucaristia en honor al sant i una actuació especial de l’Esbart Dansaire de Rubí, amb motiu del centenari d’aquesta entitat. Al voltant de 500 persones van assistir a aquest espectacle, que va tenir lloc a la carpa instal·lada a la plaça Doctor Guardiet.

L’endemà, va tenir lloc la plantada de bandera a l’Ajuntament amb la participació de l’abanderat d’aquest any, Jaume Font i Martí, i els dos cordonistes, els seus fills Laura i Esteve Font i Coll; una família vinculada des de fa molts anys a la tradició de Sant Antoni. Dissabte a la tarda, els i les membres de la Societat Sant Antoni Abat van desfilar en cercaviles fins a l’Ajuntament, on van procedir a abaixar bandera i van ser rebuts per les autoritats municipals.

Gran participació en els Tres Tombs

Després de l’esmorzar del traginer en el Club Petanca Les Torres i d’una cercavila a peu, tota l’atenció de la jornada de diumenge estava en la rua dels Tres Tombs. La desfilada ha recuperat aquest any el seu recorregut tradicional pels carrers del centre de la ciutat i ha tornat al seu emplaçament habitual de la plaça de Catalunya la benedicció dels animals.

Prop de 150 cavalls, eugues, mules i ponis han participat en la rua, ja sigui muntats per genets o al capdavant dels prop de 50 carruatges provinents de diverses poblacions.

Notícies relacionades

La festa s’ha tancat aquest diumenge a la nit amb un espectacle musical a càrrec de la Cobla Contemporània i dels i les dansaires de l’Escola de Sardanes Flor de Neu que ha reunit prop de 500 persones a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí