Política local

El Ple de Rubí aprova inicialment un pressupost de 92,5 milions d’euros per al 2023

Aquesta xifra representaria un incrementi d’1,5 milions d’euros respecte a l’actual exercici

El Ple de Rubí aprova inicialment un pressupost de 92,5 milions d’euros per al 2023

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) ha aprovat de forma inicial el pressupost municipal per a l’any 2023, que ascendeix 92,5 milions d’euros. Aquesta xifra representaria un increment d’1,5 milions d’euros respecte a l’actual exercici.

Els comptes han sigut validats amb els vots a favor de l’equip de govern, integrat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP); i els vots en contra d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans - Partit de la Ciutadania (Cs), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP).

El pressupost del 2023, ressalta el consistori, podrà incrementar-se en 1,5 milions d’euros gràcies al creixement dels ingressos globals en un 1,6%. Aquest creixement respon a una previsió d’augment de les transferències corrents, en part motivada per la participació en els tributs de l’Estat i les subvencions d’altres administracions.

Alguns detalls

Els comptes per a l’exercici 2023 «mantenen les persones com a centre» de la gestió municipal, és per això que la despesa prevista en benestar social i equitat per a l’any vinent ascendeix a 6,7 milions d’euros.

També defineix el caràcter social del pressupost la implementació, per tercer any consecutiu, de la perspectiva de gènere. Les polítiques transversals que s’apliquen al respecte estan quantificades en 2,3 milions d’euros.

Una part molt important del pressupost municipal es destina a aquells grans contractes «que mantenen la ciutat al dia». Entre aquests, el més abundant és el de recollida de residus i neteja viària, valorat en 8,4 milions d’euros.

Notícies relacionades

Quant a les inversions per al 2023, destaquen les corresponents als pressupostos participatius (300.000 euros); la millora dels recursos humans (200.000 euros); les mesures relacionades amb l’enllumenat públic (150.000 euros); les accions de millora en matèria de seguretat ciutadana (141.000 euros); les inversions en asfaltatge i voreres (125.000 euros); i el Pla de Mobilitat Urbana (105.000 euros).

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí