Impostos

Rubí mantindrà la pressió fiscal per al 2023

L’equip de govern municipal continuarà apostant per bonificar la producció i ús d’energies renovables

Rubí mantindrà la pressió fiscal per al 2023

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’equip de govern municipal de l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) ha anunciat la voluntat de mantenir la pressió fiscal a la ciutadania per al 2023.

És a dir, que per a l’any vinent els rubinencs continuaran pagant el mateix per l’impost de béns immobles (IBI), per l’impost de vehicles de tracció mecànica i per l’impost d’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (també conegut com a ‘plusvàlua’).

L’única excepció que variarà serà l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), amb l’objectiu d’adaptar-se a les tarifes que marca el Col·legi d’Arquitectes.

«Són moltes les famílies que tenen dificultats per arribar a fi de mes. I com a administració local hem d’ajudar a alleujar aquesta situació i posar al seu abast mecanismes per no agravar encara més la situació», ha declarat l’alcaldessa, Ana María Martínez.Fiscalitat verda

Ana María Martínez.Fiscalitat verdaDe cara a les ordenances fiscals de l’any que ve, Martínez ha explicat que també es mantindran els paràmetres que tenen per objectiu bonificar i premiar, tant a les persones en particular com a les empreses, les millores encaminades a la producció i ús d’energies renovables.

D’aquesta manera, les vivendes que disposin d’instal·lacions d’autoconsum elèctric podran reduir l’IBI a la meitat, així com les que també tinguin instal·lacions per a l’autoconsum compartit en comunitats de veïns.

Les empreses que optin per la producció i aprofitament de les energies renovables podran obtenir una rebaixa del 50% en l’impost d’activitats econòmiques (IAE), que se suma a la bonificació del 95% de l’ICIO incorporat anys enrere.

Notícies relacionades

I en l’impost de vehicles de tracció mecànica es manté el canvi del sistema de bonificacions, que pren com a referència els distintius ambientals aprovats per la Direcció General de Trànsit (DGT). La bonificació pot oscil·lar entre el 50% i el 75% en funció del distintiu.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí