Urbanisme

L’Ajuntament de Rubí denuncia «la passivitat» d’Endesa per retirar un cablatge aeri

El consistori reclama a la companyia que faciliti la documentació per poder soterrar les línies del carrer Mare de Déu de Lurdes

L’Ajuntament de Rubí denuncia «la passivitat» d’Endesa per retirar un cablatge aeri

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) va denunciar aquest dimarts «la passivitat» d’Endesa a l’hora de retirar un cablatge aeri del carrer Mare de Déu de Lurdes. «Lamentem la inacció de la companyia Endesa a l’hora de facilitar la documentació necessària per poder finalitzar la retirada de les línies aèries i la posada en funcionament de les línies soterrades», ha pronunciat el consistori en un comunicat.

Les obres de soterrament les porta a terme l’empresa Servinstec, que en data 21 de setembre del 2021, segons relaten des del consistori, va enviar per primera vegada tota la documentació requerida a Fecsa Endesa per a la retirada del cablatge.

Arran d’aquesta primera entrega, des de l’Administració local s’ha portat a terme un seguiment mitjançant diverses visites d’obra per realitzar comprovacions i verificacions de les instal·lacions fetes. Aquestes es van donar per bones el 4 d’abril d’aquest any i a partir d’aquell moment, Endesa havia d’enviar un conveni de cessió d’instal·lacions a l’ajuntament per poder seguir amb el tràmit de retirada de les línies que, a data d’avui, encara no s’ha rebut.

L’última reclamació a Fecsa es va produir aquest mateix dilluns, just quan hi va haver un incident al cablatge d’aquesta via. Concretament es van cremar alguns conductes, cosa que des del consistori consideren que reforça la necessitat de soterrar les línies de baixa tensió.

El projecte urbà

Notícies relacionades

Aquests treballs s’emmarquen en les obres de reurbanització del carrer Mare de Déu de Lurdes que l’ajuntament va iniciar a finals del 2019 i va suspendre, temporalment, un any després a causa de la pandèmia. No obstant, des del consistori insisteixen que els treballs d’embelliment i eixamplament de les voreres no es poden finalitzar fins que no es retirin les línies i els pals de fusta que les sustenten.

Amb aquest projecte, inclòs en el Pla d’inversions financerament sostenible (PIFS), l’ajuntament vol millorar l’accessibilitat del tram comprès entre els carrers Sant Gaietà i Madrid gràcies al soterrament de la línia de baixa tensió.

Temes:

Rubí Endesa